PRESSEMEDDELELSE 
Skovens Dag i Egedal Plantage  

Søndag den 29. april inviteres familien Danmark på skovtur, når arrangementet ”Skovens Dag” afvikles overalt i landet. Også i Syddjurs Kommune, hvor arrangementet i år afholdes ved ”Torvet” i Egedal Plantage.
 
Hidtil største arrangement
Traditionen tro er det Ebeltoft Jagtselskab og Elsegaarde Jagtforening, der står som initiativtager og arrangør, - i samarbejde med en række andre aktører, hvilket medfører det hidtil største aktivitetsniveau ved Skovens Dag i de bynære skove ved Ebeltoft.
”De gamle kendinge” Ebeltoft Drambryggere, Det danske Spejderkorps, 1. Ebeltoft og Ebeltoft Jagthornsblæsere er naturligvis også med i år.
Helgenæs Naturefterskole gentager succes’en fra sidste år, hvor de var med for første gang.
Nye i år er både Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune v. naturformidlerne fra Naturcenter Syddjurs.
 
Mange spændende aktiviteter
To gange i løbet af dagen er der guidede ture i skoven, hvor vildtforvalter Poul Arne Nielsen fortæller om skoven og det liv, der leves i den af både flora og fauna. – Også Drambryggerne arrangerer en ”botanik-tur” på jagt efter egnede snapseurter.
Der vil være en jagt- & trofæudstilling og en info-stand om det professionelle arbejde i skoven. Her kan man prøve at save med hånd-skovsav, ligesom der vil være mindre konkurrencer.
Også Nationalpark Mols Bjerge har en info-stand med orientering om naturen i Nationalparken og med små publikumskonkurrencer.
I Naturcentrets bod kan man få informationsmateriale om skoven og idéer til aktiviteter, når man færdes i skoven.
 
Meget for børn
Der er rigtig mange aktiviteter for børn. De kan prøve at skyde med bue og pil og i ”gevirværkstedet” kan de lave smykker og amuletter m.v. af hjortegevirer. Endvidere er der indlagt børnevenlige konkurrencer på de guidede ture i skoven.
Hos spejderne fortælles om spejderlivets glæder, og der bages snobrød over bål. Man kan også prøve at arbejde med kniv, sav og økse, og der vil blive fældet et træ – med økse !
Hos naturformidlerne fra Naturcenter Syddjurs kan børnene prøve at snitte i friskt træ og arbejde med andre naturmaterialer.
For de lidt ældre børn og unge fortæller Helgenæs Naturefterskole, hvorledes man kan kombinere friluftsinteresser og skolegang, og skolen præsenterer en bred vifte af aktiviteter fra skolens hverdag på friluftsholdene. Der er gang i bålet og både elever og lærere fra skolen har informationsmateriale med og er parate til at fortælle interesserede om, hvordan det er at være elev på en naturefterskole.
 
Kulinariske oplevelser
Hos jægerne vil der blive uddelt smagsprøver på grillet råvildt og der uddeles vildt-opskrifter.Hos Drambryggerne er der mulighed for at smage de liflige kryddersnapse, der er fremstillet på naturens egne bær og urter, og hos spejderne er som nævnt snobrødsbagning over bål.
Herudover kan der købes grillpølser samt øl & vand.
 
Og det hele ”krydres” i løbet af dagen med lystige toner fra Ebeltoft Jagthornsblæsere.
 
Mødestedet er ”Torvet” i Egedal Plantage.Indkørsel fra Elsegårdevej overfor Ridehallen eller skydebanerne. Følg skiltningen.
Arrangørerne håber på stor publikumsinteresse og glæder sig til at byde alle velkommen i den forårsgrønne skov.
 

 
Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net