Vi blæser til bryllup ved Det Gamle Rådhus

Vi indleder festlighederne ved indvielsen af Nationalpark Mols Bjerge

Til Blæsertræf i Dibngstede, Tyskland, 2008

 

Jagthorn

Det er jagtinteresssen, der har ført til min interesse for at blæse på jagthorn.

Vi er en gruppe, der har blæst sammen siden 1992. Det startede naturligvis med at lære de almindelige jagtsignaler. Senere har det udviklet sig til andre og mere musikprægede numre. Vi blæser sammen en gang hver uge; om vinteren i aktivitetshuset på Festpladsen (tidligere var det i musiklokalet på Toftevangsskolen), om sommeren på skift i haven hjemme hos hinanden, hvor det sociale samvær er i højsædet, - og hvor forbipasserende turister ofte stopper op og lytter.

Vi deltager hvert år i Jægerforbundets mærkeprøver (bronze-, sølv- og guldprøverne) og er nu også begyndt at deltage i Danmarksmesterskabskonkurrencerne.

I 1997 fik vi den idé at prøve at samle alle de jagthornsgrupper, vi kunne finde, til at "træf", hvor vi kunne blæse med og for hinanden, - alene med lysten til at blæse jagthorn som det bærende. Nornmalt, når jagthornsblæsere mødes, er det jo til konkurrencer med deraf følgende "nerver på" o.s.v.. Vi fik lov at holde dette "træf" i parken ved Rugaard Gods, og det blev så stor en succes, at vi fra alle sider blev opfordret til at gøre det til en tradition. Det gjorde vi så under navnetet "Ebeltoft Jagthorns-Blæser-Træf".

Disse stævner blev afholdt hvert år frem til og med 2007 et nyt sted hvert år; altid i parken ved et af de mange store godser og herregårde, som vor egn er så rig på, og som hver gang jo dannede de helt rigtige rammer om arrangementet.
(1998: Lyngsbækgård, 1999: Møllerup, 2000:Rolsøgaard, 2001: Søholt, 2002:Høegholm, 2003: Isgaard, 2004: Kalø, 2005: Bjørnholm, 2006: Rugaard (træf nr. 10) og 2007: Skærsø).
Efter 2007 syntes vi, at vi skulle stoppe medens det stadig var en succes, og vi opfordrede de andre grupper til at tage idéen op. Indtil nu er der desværre ingen, der har gjort det.

Vi medvirker ved forskellige arrangementer, hvor vore toner kan være med til at sætte et festligt præg på den pågældende begivenhed.

Du kan se meget mere om vores jagthornsgruppe på gruppens egen hjemmeside
her.

Vi blæser velkomst til Ebeltoft Jagthorns-Blæser-Træf 2007, - Skærsø Hovedgaard.

 

Se video fra en af vore optrædener ved Ebeltoft Parkhotels populære vildtaftener her.

Vi underholder ved "Skovens Dag" 2010, Ahl Plantage.

Vi består guldprøven ved Jægerforbundets duelighedsprøver 2010

Vi underholder ved Ebeltoft Parkhotels populære vildtaftener, - her i 2009

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net