Web Analytics
 

01. april 2024:
UANSVARLIGHED OG FALLIT- ERKLÆRING ! - Man bekæm- per ikke en ulovlighed ved at lovliggøre den

Tyskland har fra i dag af gjort det lovligt at dyrke, besidde og ryge cannabis (hash). Ja, man må håbe, at der er tale om en aprilsnar, hvilket desværre nok ikke er tillfældet.
I min verden er det en falliterklæring at give op ohg bekæmpe en ulivlighed ved at lovlkiggøre den. Godt, at det (endnu ?) er i Danmark. Glædeligt at se, at Syd- og Sønderjyllands Politi udtaler, at uanset om man er tysker eller dansker, så gælder dansk lovhhgivning, hvis man i Danbmark blkiver taget med hash på sig. Lad os håbe, at det forbliver sådan. Og se så at få ryddet "Pusherstreet" på Shristiana een gang for alle !!!

06. marts 2024:
Major udtaler: Vi risikerer en gentagelse af 9. april, hvis vi ikke snart tager os sammen
Det må stå klart for enhver, at der skal ske omfsattende ændringer nu, hvis Forsvaret igen skal kunne håndhæve dansk suverænitet, skriver major Steen Holm Iversen, der er EU-kandidsat for De Konservative

Det kan ikke beskrives som andet end et kollaps, når vores politiske ledelse overraskes over et hul i Forsvarets økonomi på 38 miliarder krober, skriver Steen Holm Iversen.
Læs mere
her

04. marts 2024:
Biografiforfatter: Zelenskyjs  fortid som komiker blev Uktraines superkraft
Læs mere her

01. marts 2024:
Selv statsministeren frygter, at en 3. Verdenskrig er en reel risiko

En 3. Verdenskrig er faktisk skræmmende tæt på. Derfor skal Vesten med alle tænkelige midler sørge for, at Rusland taber krigen, skriver David Trads.
Læs mere
her.

01. marts 2024:
Forsvarsministeren sætter advokater til at kulegrave våbenindkøbere efter kæn- tringsulykke (Forsvarets gummibåde)

En 2½ år gammel kæntringsulykke får nu forsvarsminister Troels Lund Poulsen til at bede eksterne advokater om at undersøge, om Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse har levet op til sit ansvar med hensyn til kontrol og kvalitetssikring af gummibåde til Forsvarets. Leverandøren er også i søgelyset.
Læs mere
her

24. februar 2024:
Opgøret med Rusland bliver den største udfordring i vores generation
Kommentar af Michael Ehren- reich

Mens krigen i Ukraine passerer toårs-dagen, står det klart, at vi endnu en gang har undervurderet Rusland. Efter mordet på Navalnyj er retorikken skærpet fra vestlig side., men der tøves stadig med at sætte handling bag ordene, skriver Michael Ehrenreich. Læs mere her

22. februar 2024:
Prins Joachim om Rusland: Vesten sov i timen, og nu er vi løbet tør for tid
Vesten har alt for længe troet, at verden var lyserøf og ignoreret advarselslamperne. Først med Ruslands invasion af Ukraine for to år siden, vågnede vi. Og nu går den ikke længere, mener Prins Joachim.

Prins Joachim ved 1-års jubilæet Nationalt Forsvarsteknologisk Center, 8. februar 2024

Læs mere her

 

13. april 2024:
Skandalesagen om F 361 "Iver Huitfeldt", hvis radarsystem og ammunution ikke virkede - og dermed skandalesagen om hel Forsvaret, der eskalerede med fyringen af forsvarschef Flemming Lentfer

Se de forskellige kommentarer og analyser m.v. om hele den barokke situation :

13. april 2024:
"Stop nu den manipulerende propaganda !"
Læs mere
her

12. april 2024:
"Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til "borgerkrig""
Læs mere
her

12. april 2024:
Flemming Lentfer truer Forsvarsministeriet med sagsanlæg
Læs mere
 her

05. april 2024:

"Flemming Lentfer var den forkerte mand på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt"
Læs mere
her

04. april 2024:
"Forsvaret er kollapset"
Læs mere
her

04. april 2024:
"Politikerne på Chriustiansborg har fået lige præcis det forsvar, som de ønskede"
Læs mere
her

02. april 2024:
Forsvarsordførere er rystede og føler sig ført bag lyset af Forsvarets ledelse
Læs mere
her

01. april 2024:
Dansk fregat sendt ind i fjendtligt område med fejlramt radar og defekt ammunition
Læs mere
her

Læs endnu flere kommentarer og analyser på Ebeltoft Marineforenings hjemmeside her

Jeg er nu glad for, at kanonen og alt det andet grej og udstyr ombord på Fylla virkede, da jeg jeg var i Søværnet og med til afpatruljere farvandene omkring Grønland og Færøerne under "Den Kolde Krig", - som nu sybes at være tæt ved at være på vej igen

27. marts 2024:
Den pinagtige og rystende føljeton om kulturen i Syddjurs Kommunes Jobcenter. Totalt ansvarsløs og fraværende ledelse - såvel administrativt som politisk

Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen bringer i dag en særdeles pinagtig reportage om de skandaløse forhold i Syddjurs Kommunes jobcenter og ledelsens totale mangel på handlekraft.
Det er rystende læsning, især for en tidligere lokalpolitiker og borgmester, at læse om såvel den administrative som den politiske ledelses ansvarforflygtigelse. Borgmester Michael Stegger Jensens udtalelse om, at poilitikerne ikke bør blande sig, er - sammenholdt med medarbejdernes anmodning om at netop Økonomiudvaælget, som kommunens personaleudvalg, kommer på¨banen, er ufattelig. Det burde da være sket for længe siden. Som jeg læser det i Folketidende og Adresseavisen, kom det første påbud i juni 2023, - og personaleudvalget, den øverste administrative ledelse og den øverste personale-ansvarlige, borgmesteren, har ifølge avisen været totalt passive siden. Hvordan i alverden kan en ledelse, administrativt som politisk,  sidde 3 påbud fra Arbejdstilsynet, det sidste endda som et straks-påbud, overhørigt med en bemærkning om, at man stadig har tillig til ledelsen ???
Jeg er dybt trystet over borgmesterens udtalelse om at poilitikerne ikke bør blande sig. Som tidligere borgmester ved jeg, at det netop er borgmesterens og  Økonomiudvalgets PLIGT !!! Så se at komme ud af hullerne Michael Stegger Jensen og øvrige ØK-medlemmer, - hvis I da vil forsøge at opretholde blot en smule respekt blandt vi borgere.

20. marts 2024:
"Partihoppere" - har intet med politik at gøre, er ene og alene egoistisk karriere-pleje

I går skiftede Mads Fuglede parti fra Venbste til Danmarksdemokraterne. Det synes efterhånden mere at være normen kun at tænke på sine egne politiske karrieremuligheder, end at være trofast mod den den politik og det parti, man er valgt for.
Mange har gjort det samme før Mads Fuglede eksempelvis: Pernille Vermund, Mette Thiesen, Ida Auken, Britt bager, Bergur Løkke Rasmussen, - og jeg kunne nævne mange flere
.

07. marts 2024:
KOMMENTAR:
Er straffen for voldtægt mod børn for svag ?

Jeg hørte i dag, at en mand, der havde begået voldtægt mod et barn, var idømt 3 års fængsel.
Er det en tilstrækkelig straf ? - jeg mener nej.
Hvad er "sølle" tre år for en voksen imod alle de år, hvor den stakkels lille pige skal leve med dette traume¨- som hun måske aldrig kommer helt over.
Det var ganske vist en svensk mand og en svensk dom, men såvidt jeg ved, er der ikke stor forskel på den danske og svenske lovgivning i sådanne tilfælde.
Det er vel et spørgsmål, om man ikke ved lovgivning skulle gøre det muligt at tvangs-sterilesere sådanne voldspersoner  ?

05. marts 2024:
KOMMENTAR:
"Presset fra Pressen" - eller "Pressens Pres"

Kald det, hvad du vil. I søndags døde Det Konservative Folkkepartis leder, Søren Pape Poulsen, af en akut hjerneblødning. Kun 52 år gammel.
Jeg skal nok vogte mig for at sige, at det var pressen, der slog ham ihjel. - Men det er nærliggende at antage, at det pres fra pressen, han har været udsat for de seneste 2-3 år, næppe kan have undgået at være en medvirkende årsag.
Jeg er ikke konservativ (ikke medlem af noget parti - men hører dog til på den borgerlige side, jvfr. også mir byrådsarbejde for Borgerlisten) Og er absolut mere end almindeligt samfundsinteresseret.
Jeg synes, at Søren Pape gjorde det godt i sin tid som justitsminister. Med klar holdningsbaserede og  værdiskabende udtalelser og politiske tiltag.
I mine øjne er pressen og medierne blevet blevet mere og mere umoralske og uetiske i deres gøren og laden gennem de seneste 10-.15 år eller mere. Det kan ikke undgå at sætte sine spor på de mennesker, der går ud over.
Jeg kan rigeligt forestille mig, at Jakob Ellemann i disse dage glæder sig over, at han valgte "at trække stikket mens tid var".
Læs mere
her og her

02. marts 2024:
KOMMENTAR: Den indenrigspolitisk p.t. varmeste kartoffel - Co2 afgift til landbruget

Venstres såkaldte bagland raser i øjeblikket over, at Venstre i rergeringen vil være med til at indføre en Co2 afgift for landbruget.
I mine øjne skulle det såkaldte bagland hellere være både glade og taknemmelige for, at Venstre "hægter sig fast" på de forhandlinger, der skal føre frem til det endelige resultat.
Som den aktuelle indenrigspolitiske situation er, er det utopi at tro, at Venstre skulle kunne "tvinge" de to andre regeringspartier, S og M, til at opgive tanken. 
Hvis Venstre skulle følge baglandet og sige fra, ville det betyde regeringens sammenbrud og dermed udløse et valg. Hvem ville have fordel af det ? - For mig at se i hvert fald hverken Venstre, landbruget og de deraf afledte følge erhverv, eller de to øvrige regeringspartier.
Et valg ville uomtvisteligt resultere i et endnu mere "grumset" folketing og udløse en "rød" regering, formentlig bestående af S og SF, muligvis med De Radikale, men som ville skulle basere sin eksistens på Enhedslistens og Alternativets mandater.
Vil det virkelig være i landbrugets interesse.
Svaret kan vist kun være nej.
Uanset hvad, så vil der komme en Co2 afgift på landbruget, og den vil udenfor al tvivl blive "hårdere", end hvis Venstre sidder med ved regeringsbordet.
Det er mig ufatteligt, at det såkaldte bagland ikke kan, eller vil, se realiteterne i øjnene. Hvorfor vil baglandet - der iøvrigt jo ikke længere er nogen særlig stor procentdel af vælgerskaren - ikke bidrage til at Venstre kan kæmpe for den trods alt mindst skadelige virkning for hele landbrugssektoren incl. alle følge-erhverv ? Landbruget, incl. følge-erhverv, udgør i dag en langt mindre andel af vælgerskaren, end da Venstre blev stiftet i ???. I den øvrige del af vælgerskaren er miljøet og miljøhensyn højt på dagsordenen.
Der er vist klart for enhver, at Venstre ikke ligger særlig godt i meningsmålingerne. Hvis Venstre afviste en Co2-afgift, ville de måske vinde nogle stemmer "tilbage" fra "landbrugslandet", men der er næppe tvivl om, at de ville miste mange af de "bystemmer", som de trods alt også har. Jeg er ikke sikker på, at det første vil kunne opveje det sidste.
Så min opfordring til Venstres bagland:"Kom ind i kampen" og kæmp fpr det mindst uspiselige resultat for Jer i stedet foir sidde op bageste række ("i grebningen") med korslagte arme og totalt udenfor indflydelse. SAlternativet er endnu værre for Jer. Bak i stedet op om Jeres parti, der vist har det vanskeligt nok i forvejen.

28. februar 2024:
Bliver der indført jagttid på ulv i Europa ?

"Der er ulve i mosen", plejede talemåden at være, indtil ulven blev udryddet i Danmark, og uglen tog dens plads. I dag er ulven tilbage, og både Venstre og Europa-Kommissionen mener, at jagt bør være tilladt. 

EU-kommisionen har fremsat forslag om, at ulvebestanden i Europa skal reduceres, hvorfor der bør indføres jagttid på dem.
Herhjemme går Venstre entydigt ind for forslaget, mens resten af regeringen tøver.
Læs mere
 her.

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net