Mikkel er skovmand

Mikkel på arbejde i skoven
Se Skovskolens hjemmeside her.
Se film om skovarbejdets udvikling fra anvendelsen af hånd-redskaber og arbejdsheste over de første traktorer og til nutidens store skovnings- og udkørselsmaskiner her.

Ny generation af Brøgger-slægten

Simons barnedåb

 
Jeg er født i 1946 og gift med Inge.
Vi bor i Femmøller.


Vi har 2 voksne sønner.
Den ældste, Peter, er født i 1979. Han er uddannet maskinmester fra Århus Maskinmesterskole (se mere om Århus Maskinmesterskole
her) og har tidligere sejlet først som juniormester og derefter som 2. mester på "Esvagt Kappaq". Derefter igen som 1. mester på "Esvagt Sigma" og senest som maskinchef med "Esvagt Observer", alle fra rederiet Esvagt i Esbjerg. Pr. 25. maj 2016 er han tiltrådt som maskinchef på "Esvagt Stavanger", der er et nyere og større skib end "Observer" (og dermed er det reelt en forfremmelse). "Esvagt Stavanger" sejler som vagtskib ved boreplatformene i den norske del af Nordsøen. Se mere om rederiet Esvagt her.

Den yngste, Mikkel, er født i 1981. Han er faguddannet skovarbejder (det, der i dag hedder EUD skov- og landskabsfagtekniker) med svendebrev fra Hanherred Statsskovdistrikt, Fosdalen Skovpart (senere sammenlagt med Thy Statsskovdistrikt, nu Naturstyrelsen Thy. Se mere om Naturstyrelsen Thy her), og Skovskolen i Nødebo (se mere om Skovskolen her).
Han er i dag en betroet medarbejder, der kører en af de store skovningsmaskiner ved Haurum Maskinskovning ApS. (mere info om Haurum Maskinskovning ApS
her). - Se film om skovarbejdets udvikling fra brugen af skov-arbejdsheste og håndværktøj & -redskaber over motorsavens opfindelse og til vore dages store skovmaskiner her.

Jeg har mange gode fritidsinteresser.

De to, der fylder mest i min tilværelse er Ebeltoft Marineforening (se mere om Ebeltoft Marineforening
hersamt jagt og lystfiskeri, herunder jagthornsblæsning (se mere om Elsegaarde Jagtforening her og Ebeltoft Jagthornsblæsere her).

Derhjemme dyrkes familielivet.
Vi værner om hygge, traditioner og gode samtaler – afbrudt af den travlhed, som hverdagen byder os alle sammen.

Den 9. februar 2009 blev vi bedsteforældre for første gang. Til Mikkel og Lottes lille søn. Søndag den 21. juni 2009 blev han døbt i Agri Kirke, - og Brøgger-slægten blev ført videre, da han fik navnet Simon Brøgger. På Inges side er Simon 6. generation, der er døbt i Agri Kirke. De 5 foregående generationer (deriblandt altså Inge og Mikkel) er også konfirmeret i Agri Kirke, - men det bliver Simon jo nok ikke.
Se fotos fra barnedåben under Fotoalbum, privat.


Personligt nyder jeg at save og kløve brænde til vores brændeovn. Det giver sund motion og samtidig mulighed for at gå i sine egne tanker.
Så får sjælen tid til at indhente en igen.

Da jeg i 2002 blev borgmester afhændede jeg mit arkitektfirma.

Jeg er næstformand i bestyrelsen for Helgenæs Naturefterskole, hvilket jo harmonerer godt med mine natur-fritidsinteresser. Det er en god skole med et godt koncept (min søn, Mikkel, var elev der i 1997). - Se Helgenæs Naturefterskoles hjemmeside her.

 
Hjemme hos os

Udsigten fra vores terrasse op mod brændehuset
 

Peter er sømand

Esvagt Stavanger
se Stavangers data her

En lise for sjælen

Mikkel og jeg er "i træet"

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net