01. april 2023:
Vellykket Freatskydning

Gunnar Christensen blev Fregatkaptajn ved eget skud
Der deltog lige knap 50 skytter i årets Fregfatskydning, hvilket var en dejlig stigning i deltagerantallet i forhold til de seneste år.
Læs meget mere og se mange flere fotos her. - Scroll ned, indtil du kommer til omtalen af Fregat- skydningen.

 

05. september 2023:
Smuk og værdig højtidelighed på Den Nationale Flagdag for danske udsendte i internationale missioner
Se mere
her.

29. august 2023:
Fin højtidelighed i anledning af 80-årsdagen for Flådens sænkning af egne skibe den 29. august 1943

Den 29. august 1943 sænkede Søværnets manskab Flådens egne skibe, for at de ikke skulle falde i den tyske besættelsesmagts hænder. Denne dsato er den ene af de tre datoer, der står i inskriptionen på Marineforeningens mindesten på Havnen i Ebeltoft. De to andre er den 4. juni 1944, Invasionen i Normandiet, og den 5. maj 1945, Freden.
her på 80-årsdagen holdt vi en lille højtidelighed ved mindestenen, hvor formand Steen Knudsen holdt en lille tale og lagde en kranbs fra foreningen. Derefter lagde vort medlem Kis Bødker på vegne af Danske Krigssejleres pårøfrende en stor buket i De Allieredes farver samt en mindre krans med bånd i De  Allieredes farver. Højtideligheden sluttede med at der blæstes "Last Post", hvorefter paraden marcherede tilbage til Marinestuen. Jeg fungefrede som paradefører.
Tilbage i Marinestuen afslørede Steen Knudsen an glasmontre med to originale, hånd-underskrevne takkebfreve fra 1945 fra h.h.v. fra general Dwight D. Eisenhower, USA, og luftmarskal Arthur W. Tedder, Storbritannien, til skipper Jens Bendix Jensen, Ebeltoft, for hans indsats med at redde nedskudte allierede flyvere og sejle dem til Sverige under Besættelse/2. Verdenskrig. Jens Bendix Jensens pårørende, familien Mejlgaard, har venligt doneret originalbrevene til Ebeltoft Marineforening, så de og historien om Jens Bendix´indsats kan blive bevaret for eftertiden.
Se mere og læs mere
her.
16. juni 2023:
Vellykket Valdemarsfest

Selvom vi kom for sent i gang med planlægningen af årets Valdemarsfest,  lykkedes ios alligevel at skabe et brag af en succes. Festlig Gudstjeneste med deltage af 20 flag/faner i flag/faneborgen, der kom ind i kirken under præludiet og med koncert i kirken i to afdelinger med Grenaa FDF Brass Band. Det lød helt fantastig, og efter hvert nummer klapopede publukim spontant.
Med bymarch med musik og flag-/aneborg fortsatte arrangementet i gården ved Marinestuen med taler, fællessange, uddeling af hele fire faner, koncert af BGrass Bandet og underholdning af Slupkoret.
Løs mere og se flefre billeder
her. Scroll ned, til du kommer til omtalen af Valdemarsfesten.
Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net