17. maj 2023:
Og så fik Peter ordnet bukken

25. februar 2023:
God og hyggelig jagtfrokost

Også i år blev jagtforeningens årlige jagtfrokost holdt i bebyggelsen "Møllehaven"s fælleslokale, der er en perfekt ramme om dette hyggelige arrangement. Frokosten var et led i fejringen af foreningens 90-års fødselsdag, og havde samlet rekord-deltagelse på ialt 25.
Blandt andet blev "parolebitteren ikke serveret i de sædvanlige små plastikbægre, men i gamle snapseglas, som deltagerne efter velkomsten kunne få lov at tage med hjem, - de skulle dog tages med til bords og anvendes som dagens snapseglas til selve frokosten.
Alle blev budt til bords med jagthornenes toner til "Frokostsignalet" (Carsten Høgsholt og mig).
Menuen, hvor alt var hjemmelavet (bortset fre de marinerede sild) bød på:
Marinerede sild m. løgringe og karrysalat - Hjemmelavet æble-/løg-krydderfedt - Stegte sild (dog ikke fra Randers Fjord) i krydret tomatsovs (som jeg havde lavet) - hjemmerøget (koldrøget) laks med rævesauce, røræg & asparges - Røget dyrekølle m. røræg, asparges & flødepeberrod - Tarteletter med fasan & skovsvampe (som jeg havde lavet) - Carpaccio af dyreryg - Dyreleverpostej m. syltede rødbeder - Hjortespege- pølse med rødløgsringe - 2 slags ost med sky, løgringe 6 romstænk.
Lokalet var som altid udsmykket med trofæer og foreningens gamle proto- koller, ligesom der var gjort meget ud af borddækningen med kastestænger, fjer og forskelligt løv.
Læs mere og se flere billeder fra den hyggelige eftermiddag
her.

23. januar 2023:
God, rolig og velbesøgt generalforsamling

På trods af, at der var en vigtig håndboldkamp i fjernsynet, havde 37 af foreningens medlemmer valgt at deltage i årets generalforsamling. Heraf deltog 35 i den indledende fællesspisning af lækre gule ærter med tkilbehør. Det gav en mødeprocent på libge knap 40, hvilket må siges at være ovenud flot.
Ved hver kuvert var lagt en DJ-kuglepen som en beskeden fødselsdagshilsen fra Danmarks Jægherforbund i anledning af foreningens 90-års fødselsdag den 24. marts i år, og hvor generalforsamlingen var en del af markeringen af denne runde fødselsdag.
Læs mere og se flere billeder
her.

 
16. maj 2023:
Bukkepremiere - Peter fik sin første buk

Så oprandt dagen  ... Peter og jeg var på plads på jagten i Holme inden skydetid. Peter gik ud i engen, mens jeg satte mig i stigen ved "firkanten". Kl. ca. 07.35 ringede Peter og sagde: "Der ligger en 6-ender her". - Jeg hentede bilen og kørte ud og hentede ham og bukken. En flot 6-ender. Vi fik bukken i bilen og kørte ned til "skoven", hvor Peter brækkede bukken, inden vi fortsatte til foreningens "Bukketræf" hos Chr. Koudal. Vi ankom en ½ time senere end alle de andre, da vi jo havde brugt tid på at bukken brækket m.v. Det skortede ikke på lykønskninger til Peter. Der var ialt 5 bukke på paraden; den af de andre var nedlagt af Christian "ved møllerne" på vores fælles revir. To bukke på vores revir på premieremorgenen. Flot ! Kun  to gange tidligere har vi oplevet, at have 5 bukke på paraden premierebormegen. Det var i 2007, da træffret blev holdt i Skovpavillonen og i 2010, da træffet blev holdt hos grdr. Aage Hansen i Skovgårde.
Vi nød morgen complét'en, inden der blav taget de obligatoriske billeder af alle deltagere bag paraden.
Læs mere og se flere billeder fra den gode morgenstund her.

Det er Peters buk forrest til venstre

25. marts 2023:
Elsegaarde Jagtforening fyldte 90 år - "forrygende dag", som Georg Sand sagde

29. januar 2023:
Hyggelig "afslutningsjagt" - med god skudstatistik

Den sidste jagt i denne sæson på foreningsreviret havde samlet 13 deltagere, heraf 1 gæst uden gevær og 1 barn /(seklvsagt også uden gevær) Der lå intet vildt på paraden, men da der ikke var afgivet nogen skud i løbet af dagen , kunne jeg ved paraden konstatere, at skudstatistikken var i orden.
Vi hyggede os lidt ekstra over madpakkerne i jagthytten og trak tiden noget ud. Vemodigt, at sæsonen nu er slut for denne gang.
Læs mere og se flere billeder fra den gode dag
her.

08. januar 2023:
God og hyggelig nytårsjagt på foreningsreviret

Jeg var alene om at blæse både ved parolen og paraden (Carsten havde glemt sit horn). Ved paraden blev det til "Samling", "Vildtparade", "Jagt forbi" og "Frokostsignalet".

Læs mere og se flere billeder fra den gode dag her

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net