05. juni 2022:
Det er Grundlovsdag i dag, - mden hvor meget ved du degentlig om Grundloven ?

Test dig selv i Altingets 10 (lidt) nørdede spørgsmå
l her.

02. juni 2022
Så stemte danskerne med et overvældende flertal for afskaffe EU-forsvarsforbeholdet

I går var der folkeafstemning om, hvorvidt vi (Danmark) skulle afskaffe vores EU-forbehold mod forsvars-samarbejde. Det blev vedtaget med et overvældende flertal på 66,9 %. -Resultatet skyldes nok især russernes uprovokerede invasion og krigsførelse i og mod Ukraine, - kun 2 timers flyvning fra Danmark.
Det er et resultat, som jeg personligt er meget glad for. Jeg husker jo yydeligt Den Kolde Krig og Danmarks udsatte position so, Østersø-land og hvordan Den Kolde Krig prægede min soldatertid. Ikke mindst da russerne gik ind i Tjekkoslovakiet den samme dag, jeg mødte som rekrut i Søværner, den 21. august 1968, og ligeledes hvordan vi med "Fylla" bevogtede russiske, polske og østtyske spionskive ved Grønland og Færøerne. Skibe "camouflerede" sig som fisketrawlere, men som samtidig afslørede sig selv med det hav af antenner, de havde ombord.
Da jeg i 1972 var med til at stemme Danmark inbd i daværende EF, var min hovedbegrundelse, at det forhåbentlig ville være med til at sikre frremtidig fred i Europa. Den nuværende krig i Ukraine truer den illusion.

 

03. oktober 2022:
Sikkerhedspolitisk analyse:
Danmark vil stå overfor langt alvorligere trusler end på noget andet tidspunkt siden den kolde krig

Truslerne mod Danmark vil være langt alvorligere, end de nogensinde har været siden Den Kolde Krigs afslutning, og Danmark får derfor brug for et meget stærkere, mere fleksibelt og indsatsparat forsvar i fremtiden, konkluderer en ny sikkerhedspolitisk analyse.
Læs mere
her

16. maj 2022:
Folkemødet på Bornholm

3 ting, du skal se fra Folkemødet - set og hørt på Folkemødet
Læs mere
her

14. maj 2022:
En dag vil vi spørge os selv, hvornår sagen om Claus Hjort Frederiksen løb af sporet.
Mandag den 16. maj mødes partilederne med Rigsadvokaten og Justitsministeren til orientering om tiltalen mod Claus Hjort Frederiksen for landsforræderi.
En sag, der - efter min personlige mening - virker fuldstændig grotesk, omend jeg jo ikke kender baggrunden for sigtelsen.  Det er mindst lige så grotesk, at Folketingets medlemmer skal stemme omk evt. ophævelse af Claus Hjorts immunitet uden at få lov til at kende baggrunden.

For Claus Hjort Frederiksen er sagen intet mindre end tragisk. Dømmes han, vil det være et punktum på hans cv, som vi overskygge alt andet i et langt aktivt politisk liv. En pinlighed uden lige for en mand, der har viet sit liv til politikl og til - hvad han selv og hans parti mener, har været  - selve nationen. - Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix.

Læs mere her
Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net