01. marts 2022:
God og rolig general- forsamling i jagtforeningen

Aftenen sluttede med interessant foredreag af Morten Egtved Andersen om regulering af invasive rovdyrarter (mårhund, vaskebjørn og mink (billedet herunder:

Læs mere om og se flere billederr fra generalforsamlingen her

19. februar 2022:
Hyggelig - og velsmagende - "Årets Jagtfrokost"

Læs mere og se flere billeder her.
19. december 2021:
God og hyggelig "juleoptakt" i jagtforeningen

- men intet på paraden. Til gengæld hyggelig afslutning med grillede vildtpølser + en julebryg og en dram.

25. maj 2021:
Rågeregulering

Syddjurs Kommune har bedt os i Elsegaarde jagtforening om at være behjælpelige med at regulere rågeunger i den hastigt voksende rågekoloni i Skanseskoven. Jeg var afsted i dag, og fik ram på to, hvoraf den ene desværre blev hængende i grenene. - Spændende jagt med den lille, lette salonriffel.
Se evt. mere om rågereguleringen
her.

16. maj 2021:
Bukkepremiere

En våd og kold morgen. Jeg sad i stigen på "firkanten" i Holme, men så ikke andet end et par måger, 4 skarver og et par skovduer. - Heldigvis holdt regnen op inden det traditionelle "Bukketræf" på Christian Koudals fritidsgrund "Frihuset", hvor vi alle hyggede os gevaldigt. Kun en buk på paraden.
Læs mere og se flere fotos
her.

Fotos fra den gode familiefisketur til Moesholm Put & Take, den 24. april :

 

22. maj 2022:
....... Så fik jeg lige 22 nyskudte rågeunger forærende

Vi - Elsegaarde Jagtforening - er af Syddjurs Kommune anmodet om at hjælpe med bortregulering af rågeunger i den store rågekoloni Skanseskoven, - som hjælp til de støjplagede naboer. - I morges var et af vores nyeste medlemmer, Hejne Ferjani, en tur deroppe med salonriflen, hvilket gav ham 22 unger "på tasken". Da han skulle til at hjem igen, ringede han til mig og spurgte, om jeg ville have nogle friskskudte rågeunger. Det sagde jeg selvsagt ja tak til, - de smager fantastisk god, - noget i retning af skovduer. Han kom, og vi delte 2 (alkoholfrie) formiddagsøl over en god "jægersnak".  Han forærede mig alle 22, da han allerede havde været afsted flere gange og syntes, at nu havde han selv  nok i fryseren. Nu har jeg så også 22 i fryseren, - og ser frem til, at vi skal have dem i "stegegryden". - Stor TAK til Hejne !

Se gratis uddrag af Danmarks Jægerforbunds medlemsblad "Jæger" (de forskellige numre, årgang 2022) her.

Se det nyeste nummer af magasinet "Mit Jagtblad" her.

12. november 2021:
Hyggelig og god invitationsjagt i Holme.

Traditionen tro havde vi inviteret jagtforeningens øvrige medlemmer med på en lille formiddagsjagt på vores revir i Holme. Peter måtte desværre være fraværende, da han var nødt til at tage til corona-test; heldigvis var den negativ. Det var en fantastisk dag, vi så masser af vildt, men havde dog "kun" en ekelt hare på paraden, nedlagt af Kim V. Lafrsen. Georg og jeg havde begge forbiskud til den samme hare, der totalt "overrumplede " os. Ellers ingen skud afgivet. Hyggelig afslutning med dådyrsuppe over bålet.
Læs evt mere her

24. juli 2021:
Husmår på vildtkrogen

Jeg blev ringet op af en sommerhusejer, der havde fået en husmår i sin fælde, om jeg kunne komme og få den aflivet. Det kunne jeg. Jeg var på den samme adresse for et par siden, hvor der var gået en ilder i fælden. Dette var en mårunge, og ejeren fortalte, at moderen havde soprunget frem og tilbage og hvinet og fnyst højt udenfor fælden,. da ungen var gået i den. Ejeren havde taget et par billeder af det og viste mig dem. Nu er kranieret indleveret til trofæbehandling.

01. maj 2021:
Så blev der fanget sild ...... !

Jagtforeningen havde arrangeret familie-fisketur efrter vårsild i Randers Fjord. Rigtigt spændende fiskeri, hvor det sitrede godt i stangen, når der var flere, der bed på på en gang. -, Jeg selv fangede "knap en halv spand fuld" - nøjagtigt 14 stk. (+ en 7-8 stykker, der sptrang, da de skulle løftes ind over bolværket). Det var så god en dag, at vi omgående besluttede, at vi til efteråret vil arrangere en tilsvarende tur efter høst-sild.
Læs mere og se flere billeder
her

24. april 2021:
Simons regnbueørresd tilberedt over bål

Efter fisketuren tog vi hjem til Mikkel, hvor Simons ørred blev tilberedt over bål. - Rigtig lækkert ! Og som storfangeren selv spise ! - nok 3  gange så meget siom Inge og jeg tilsammen.


24. april 2021:
Simon fangede dagens største ørred

Vi deltog i jagtforeningens familie-fisketur til Moesholm Put & Take, der foregik i dejligt vejr. "Vi" var Mikkel og "ungerne" samt "vi to gamle". Peter var på havet. Der var på forhånd udsat præmier til de, der fangede h.h.v. den første, den største og de fleste fisk. - Vores ældste barnebarn, Simon, løb med præmien for den største.  Det var ikke nødvendigt hverken at måle eller veje den. Det kunne ses med det blotte øje. Og stolt var han ! - Der blev ialt fanget 2 aborrer (sat ud igen) og 3 regnbueørreder.
Læs mere og se flere fotos
her

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net