01. marts 2022:
God og rolig general- forsamling i jagtforeningen

Aftenen sluttede med interessant foredreag af Morten Egtved Andersen om regulering af invasive rovdyrarter (mårhund, vaskebjørn og mink (billedet herunder:

Læs mere om og se flere billederr fra generalforsamlingen her

19. februar 2022:
Hyggelig - og velsmagende - "Årets Jagtfrokost"

Læs mere og se flere billeder her.
19. december 2021:
God og hyggelig "juleoptakt" i jagtforeningen

- men intet på paraden. Til gengæld hyggelig afslutning med grillede vildtpølser + en julebryg og en dram.

25. maj 2021:
Rågeregulering

Syddjurs Kommune har bedt os i Elsegaarde jagtforening om at være behjælpelige med at regulere rågeunger i den hastigt voksende rågekoloni i Skanseskoven. Jeg var afsted i dag, og fik ram på to, hvoraf den ene desværre blev hængende i grenene. - Spændende jagt med den lille, lette salonriffel.
Se evt. mere om rågereguleringen
her.

 

04. november 2022:
God og hyggelig invitationsjagt i Holme

Christian, Georg, Peter, Mikkel og jeg havde inviteret jagtforeningens øvruige medlemmer på jagt på vores fælles revir i Holme.
I "skoven" lettede vi ikke mindre end 5 stk. råvildt, der dog ikke blev skudt til. Ej heller til det, der gik bagud og imellem 2 skytter, der begge "halvsov". Der kom en hare ud på siden med kurs mod det levende hegn. Det nåede den dog ikke, da Jón Hjaltason nedlegde den i et enkelt, flot skud. Jeg havde post indenfor hegnet på "firkanten", men knækkede bøssen og begyndte at gå, da der blev sagt, at drevet var igennem. Og et halvt minut efter kom der en hare farende lige ved siden af der, hvor jeg stog. Uden patroner i bøssen kunne jeg jo ikke andet end blot lette på hatten for den. Midt på "firkanten" lettede der en sneppe, der imidlertid fløj i zig, da det "salutskud", der blev sendter den, sad i zag. Ved hjørnet ind mod "brakken" lettede vi yderligere  2 stk. råvildt. Måske de samme to, som der var gået ud ui spidsen af "skoven". I "det fjerneste hjørne" af brakken (ved grøften) lettede dagens sidste stk. råvildt, der heller ikke blev skudt til. Altså ialt set 8 stk. råvildt. Helt fantastisk.
Efter en "anti-dehydreringspause" ved skoven blev marken op mod remisen drevet af under ledelse af Georg, mens Christian, Tin a Hansen og jeg gik til bålpladsen for at gøre klar til "den sikre såt".I drevet op til remisen lettede der to harer, hvoraf den ene blev nedlagt i et flot skud af Kim Christensen, mens den anden løb uskadt videre defter at være blevet hilst af - ja, velsagtens det "løskrudt-skud".
Slutteligty samledes vi alle omkring bålstedet i "skoven", hvor vi som jagtværter bød på en gang pølser m. tilbehør.
Læs mere og se flere billeder fra den gode dag
her.

22. maj 2022:
....... Så fik jeg lige 22 nyskudte rågeunger forærende

Vi - Elsegaarde Jagtforening - er af Syddjurs Kommune anmodet om at hjælpe med bortregulering af rågeunger i den store rågekoloni Skanseskoven, - som hjælp til de støjplagede naboer. - I morges var et af vores nyeste medlemmer, Hejne Ferjani, en tur deroppe med salonriflen, hvilket gav ham 22 unger "på tasken". Da han skulle til at hjem igen, ringede han til mig og spurgte, om jeg ville have nogle friskskudte rågeunger. Det sagde jeg selvsagt ja tak til, - de smager fantastisk god, - noget i retning af skovduer. Han kom, og vi delte 2 (alkoholfrie) formiddagsøl over en god "jægersnak".  Han forærede mig alle 22, da han allerede havde været afsted flere gange og syntes, at nu havde han selv  nok i fryseren. Nu har jeg så også 22 i fryseren, - og ser frem til, at vi skal have dem i "stegegryden". - Stor TAK til Hejne !

Se gratis uddrag af Danmarks Jægerforbunds medlemsblad "Jæger" (de forskellige numre, årgang 2022) her.

Se det nyeste nummer af magasinet "Mit Jagtblad" her.

12. november 2021:
Hyggelig og god invitationsjagt i Holme.

Traditionen tro havde vi inviteret jagtforeningens øvrige medlemmer med på en lille formiddagsjagt på vores revir i Holme. Peter måtte desværre være fraværende, da han var nødt til at tage til corona-test; heldigvis var den negativ. Det var en fantastisk dag, vi så masser af vildt, men havde dog "kun" en ekelt hare på paraden, nedlagt af Kim V. Lafrsen. Georg og jeg havde begge forbiskud til den samme hare, der totalt "overrumplede " os. Ellers ingen skud afgivet. Hyggelig afslutning med dådyrsuppe over bålet.
Læs evt mere her

24. juli 2021:
Husmår på vildtkrogen

Jeg blev ringet op af en sommerhusejer, der havde fået en husmår i sin fælde, om jeg kunne komme og få den aflivet. Det kunne jeg. Jeg var på den samme adresse for et par siden, hvor der var gået en ilder i fælden. Dette var en mårunge, og ejeren fortalte, at moderen havde soprunget frem og tilbage og hvinet og fnyst højt udenfor fælden,. da ungen var gået i den. Ejeren havde taget et par billeder af det og viste mig dem. Nu er kranieret indleveret til trofæbehandling.

01. maj 2021:
Så blev der fanget sild ...... !

Jagtforeningen havde arrangeret familie-fisketur efrter vårsild i Randers Fjord. Rigtigt spændende fiskeri, hvor det sitrede godt i stangen, når der var flere, der bed på på en gang. -, Jeg selv fangede "knap en halv spand fuld" - nøjagtigt 14 stk. (+ en 7-8 stykker, der sptrang, da de skulle løftes ind over bolværket). Det var så god en dag, at vi omgående besluttede, at vi til efteråret vil arrangere en tilsvarende tur efter høst-sild.
Læs mere og se flere billeder
her

24. april 2021:
Simons regnbueørred tilberedt over bål

Efter fisketuren tog vi hjem til Mikkel, hvor Simons ørred blev tilberedt over bål. - Rigtig lækkert ! Og som storfangeren selv spise ! - nok 3  gange så meget siom Inge og jeg tilsammen.


Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net