Web Analytics
 
03. oktober:
Efterårets farver "forgylder" vores tilværelse

- og bidrager til den den helt rigtige stemning på de jagter, der nu er indledt. Se. f.eks. her.

September 2020:
Der laves brænde

Som nogle måske husker, fik vi i efteråret en stor stak brænde leveret i indkørselen. 12 rummeter i form af 3 m. lange granstammer. Det virkede næsten uoverskueligt. men det er nu så småt til at se en ende på. Det meste af sommeren og sensommeren er gået med at skære over i indkørselen og så slæbe op til brændehuset. Ikke mindst de sidste 3 uger har jeg haft travlt. Den 5. oktober skal jeg opereres for grå stær, og mandagen efter på det andet øje.  Derefter skal jeg holde mig i ro og må ikke løfte på tunge ting. Så det har drejet som om at få så meget brænde i hus som muligt, dels så der er nok, dels så det er nemt for Inge at hente, indtil jeg omkring 1. november igen må tage fat på normal vis.
Det ses tydeligt, at stakken i indkørselen er svundet, mens lageret ved brændehuset er vokset. Ja her (ved brændehuset) er den første stak også svundet betydeligt, idet jeg har fået rigtig meget savet, kløvet og stakket.

25. september 2020:
Dygtig eftersøgshund fandt mit tabte høreapparat
I aftes havde vi flugtskydningsaften i jagtforeningen (banen i Gravlev), - for lige at "pudse formen af", inden jagten for alvor går ind.
Da vi efter endt skydning sad og nød en god grillpølse, mens "jægersnakken" gik, opdagede jeg pludselig, at jeg havde tabt mit venstre høreapparat. Flere af de tilstedeværende hjalp mig med at søge minituøst efter det på hele arealet. Forgæves !
Heldigvis var Jacob Munkholm Jensen blandt deltagerne. Via sit job ved Danmarks Jægerforbund kendte han til Danske civile Hundeføreres eftersøgningstjeneste, og efter opringning til tjenestens vagttelefon, fik vi nummeret til hundefører Hans-henrik Tungelund i Rønde.  Jeg aftalte med Hans henrik Tungelund, at han og hans hund "Chica" skulle møæde mig dagen efter (i dag) ved Tirstrup Brugs, hvorfra vi kørte til flugtskydningsbanen.
OG MINSANDTEN .... mindre end 2 minutter efter, at "Chica" var sat på opgaven havde hun fundet mit høreapparat ! - Eminent flot hundearbejde !.- Det lå i det høje græs under det geværstativ, hvor jeg havde sat bøssen, da vi var færdige, og samtidig havde taget høreværnet af. Høreapparatet må være faldet af, da jeg jeg tod høreværnets af.
Det var en glad "mig", der kom hjem til Inge bagefter. "Chica" havde sparet mig for en ekstra udgift på 3.500,- kr. til et nyt høreapparat !.
Kæmpestor TAK til "Chica" og Hans-Henrik Tungelund !
På billedet herunder "siger jeg tak til "Chica"".
Læs også mere
her og her.

Juni/juli 2020:
Sommer

01. juni:
Mikkel og "ungerne" her. Arrangeret luftbøsseskydning til disse nyindkøbte skydekasser. Meget populært !

11. juni:
Udvidet terrassen, hvor der tidligere var "sandkasse" til "ungerne". - Efter 2 år i kælderens mørke er min morfars gamle købmandsvægt kommet frm i lyset og "til ære og værdighed" som en del af "udsmykningen" af terrassen.

16. juni:
Årets første høst fra drivhuset. - En dejlig (og velsmagende - agurk

18. juni:

Aftenhygge på terrassen. - "Tid til fordybelse og meditation". i den dejlige og lune sommeraften

05. juli:
Årets første tomathøst fra drivhuset

22. juni 2019:
Sommerbebuder ?

Det har indtil nu været et koldt, vådt og blæsende forår og begyndende sommer. Nu har vi imidlertid fået besøg af den første sommerfugl, - en smuk tidselsommerfugl. Vi håber, at den bringer sommeren med sig.

Godt brænde giver et godt bål., Mikkel havde sitkatræ med.
Jul 2018:

Vi havde en dejlig jul. Peter var hjemme fra søen, så vi var kun ham og vi to gamle. Mikkel og Lotte med "unger" var hos Lottes forældre. Vi habvde en stille og rolig juleaften (med lækker andesteg & risalamande) og en lige så hyggelig og rolig 1. juledag med en lækker frokost.
2. juledag var hele familien fra Sdr. Homå plus Lottes forældre til frokost her. Rigtig hyggeligt, og dejligt at se "ungerne" igen.

06. oktober 2018:
Ny brændesav
- samlet og prøvekørt f.f. - det funker ! - Nu skal der laves brænde !

14. juli 2018:
Trist syn

Sommeren er over os, - og mange nyder det gode sommervejr. I over 2 måneder har vi haft sol næsten hver dag og ikke en dråbe regn. Det sidste går ud over meget planteliv og erhvervsmæssigt især landmænd og gartnerier. Jeg besøgte i dag kirkegården i Ebeltoft, hvilket unægteligt var et trist syn (billedet herover). Totalt afsvedet græs og kun 1 gravsted med en lille blomst. Da jeg havde været der, var der så 2, men man fristes næsten til at sige det gamle mundheld "enlig svale gør ingen sommer".
Men vi skal ikke klage. Vi kan godt huske sidste år med evindelig regn og stærk blæst hele sommeren.

 

18. marts 2020:
"Hvad var det dog, der skete ...... ?"

Denne lille forårsbebuder - den blå anemone på terrassen leder uvilkårligt trankerne hen på kaj Munk, - og på "Niels Ebbesens venner"s prisværdige indsats med at få etableret den lille mindelund ved Munks drabssted på Funder Bakke ved Silkeborg. - Efter at det enkelte kors i mange, mange - alt for mange - år har været delvis skjult af et grimt autoværn. Tak for indsatsen til Niels Ebbesens Venner !

"Hvad var det dog, der skete ... ?" - Blå anemoner på terassen bebuder forår

Stenkorset ved Kaj Munks drabssted, - bag det hæslige autoværn før mindelundens etablering.

Fra indvielsen af den nye mindelund ved Kaj Munks drabssted

Den nye mindelund, - omkranset af blå anemoner

Se nærmere om Niels Ebbesens venner her

29. januar 2020:
Forårsbebudere i januar

Bringer håb om lysere tidfer og varmere (og tørre) dage

04.-06. oktober 2019:
50-års hjemsendelsesfest for Fylla-besætningen 1968-69

1969

2019

Med "Den Lange Tømrer" (Preben Skov) som primus motor havde vi samlet de, vi kunne, af den gamle besætning fra insopektionsskibet F 351 "Fylla" 1968-69 til 50-års hjemsendelsesfest i skipperbyen Marstal. Preben, der selv bor i Marstal, havde sammensat et utroligt flot og spændende program for os.
Efter ankomst til Ærø Hotel, Marstal, var der eftermiddagskaffe med tykke Ærø-pandekager med hjemmelavet æblekompot, - efterfulgt af "ka' du huske"-snak i baren. Snakken gik med det samme, som var det i går, vi sidst havde set hinanden, - og det var dog immervæk 5 år siden, vi sidst var samlet her i Ebeltoft. Under middagen underholdt fortræffelige "Marstal småborgerlige sangforening", - det var helt forrygende. Blandt andet var min gamle kollega fra Skoleskibet "Danmark" Heine Hestoy (færing - han kvartermester, jeg tømmermand), der nu er skipper i Marstal og medlem af sangkoret, fremme og synge solo som forsanger til en rigtig shanty. Også efter middagen var der "fyldt op med snak i baren".
Lørdag var vi på en meget spændende bustur Ærø Rundt, med en meget vidende og veltalende buschauffør/guide; afsluttende med besøg ombord i museumscoasteren "Samka", der var i havn, og hvor Preben har tjansen ombord som kok. Efter en hyggelig og lækker frokost på værtshuset "Minde" få skridt fra havnen, var vi på besøg på det imponerende Marstal Søfartsmuseum. Muséet er kæmpestort og indeholder nogle fantastiske samlinger, hvoraf vi ikke en gang nåede at se en trediedel,  da vi desværre ikke havde taget højde for, at Muséet lukkede kl.16.00.
Pause til lige at få hvilet lidt ud inden festmiddagen, hvorunder vi sang nogle af de gamle ""Fylla-sange", blev fotograferet og udvekslede endnu flere minder, - alt ledsaget af det fremragende vinmærke Ad Libitum.
Efter morgenmad og udcheckning på hotellet søndag, var vi på besøg i Marstal Marineforening, hvor vi til frokost blev diverteret med 3 slags sild og skipperlabskovs.
Vi var alle lidt matte i koderne, da vi indfandt os på Ærø-færgen med kurs mod Svendborg, og dermed "de små hjem", - alle godt mætte af mange og gode indtryk.
Stor tak til "Den Lange Tømrer", Preben og hans kone Kirsten.
Se flere fotos fra de gode dage
her.

17. august 2019:
Spurvehøg mod vinduet

mens vi sad og hyggede os over formiddagskaffen lød der pludselig et "bump". Vi kiggede på hinanden ? - "Jeg tror, det var en fugl, der fløj mod spisestuevinduet", sagde jeg. Jeg gik ud og efter. Der sad en meget fortumlet spurvehøg på jorden og gispede efter vejret. Jeg samlede den op og varmede den i mine hænder, og kunne langsom mærke, at den begyndte at krumme sine tæer om mine fingre og så småt begyndte at røre på sig. Efter en 10 minutters tid satte jeg den forsigtigt på terrassebordet. Den gispede stadig efter vejret. Efter en 20 minutters tid dér kunne vi se, at den nu havde lukket næbbet, og altså ikke gipede så meget mere. Efter yderligere et kvarters tid var den fløjet. Det var tydeligt noget af en medfart, den havde fået.
Og hvem siger så, at jægere kun vil slå ihjel ? - Vi kan også redde liv, selv for en rovfugl !

M/S Samka

Marstal Søfartsmuseum

Marstal Søfartsmuseum

Marinestuen, Marstal Marineforening

Marinestuen, Marstal Marineforening

Se flere fotos fra det vellykkede jubilæum
her

18. april:
Skærtorsdag

- og Mikkels fødselsdag (38 år) - haven og bækken pyntet i påskefarver. Skønne forårsdbebudere.

11. marts 2019:
Faneindvielse i Vaabenbrødreforeningen

Ved generalforsamlingen i Vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn var der faneindvielse af foreningens nye stormfane. Her var jeg blevet bedt om, som repræsentant for Danmarks-samfundets Lokalkomité, at slå det første søm i for HM Dronning Margrethe II, hvilket jeg betragtede, og stadig betragter, som en stor ære, - sopm jeg herved takker for,.

24. juli 2018:
Spændende besøg i Vedersø Præstegård

Det havde længe (nogle år) været aftalen, at vi skulle besøge min fætter, Poul, og hans kone Jytte i deres dejlige sommerhus i Vedersø Klit, - og at vi så sammen skulle besøge KIaj Munk-muséet i Vedersø gamle præstegård. Det v ar virkelig interessant. Der blev indledt med et foredrag om Kaj Munks opvækst og virke; blændende fortalt af en meget vidende og kompetent museumsformidlaer. Dernæst en fremvisning af hovedbygningen, hvor der blev fortalt detaljeret om situationen, da Kaj Munk blev afhentet af tyskerne og kørt til Hørbylunde Bakke, hvor han blev myrdet,. Levende og nærværende fortalt i de rum, hvor det foregik, og hvem, der opholdt sig hvor. - Det var en utrolig stor oplevelse, som jeg er meget glad for at have oplevet.
På de to billeder herover ses t.v. hovedbygningen med Kaj Munks fine gamle Ford på g¨årdspladsen, og til højre den fine gamle Ford i nærbillede.
På billederne herunder er det t.v. Kaj Munks arbejdsværelse, "Stærekassen" i gavlen på 1. sal, hvor alle hans mange forfatterskaber - skuespil, artikler, breve, prædikener og bøger m.m.m. - blev til. Kun "Ordet" er ikke skrevet her. Det blev skrevet i Munks første arbejdsværelse, "Regensen" i stueetagen. Til højre ses havestuen, der også var familiens opholdsstue, og hvor børnene sad og græd, da tyskerne hentede deres far.

12. juli 2018:
Så gælder det stuegulvet

Jeg skulle egentlig være u fuld gang med at lave brænde til vinteren, men dagtemperaturerne på 27-30 grader og brændende sol gør, at det ikke er fysisk udholdeligt, og vi er derfor i stedet rykket indendøre, hvor der også er rigeligt at gøre, før vi er færdige med "at indhente de 10 års efterslæb", som vi siger. Jeg er netop blevet færdig i soveværelset og forgangen, og er nu gået i gan med at lægge nyt gulv i stuen, hvor jeg også har skiftet 6 af klinkerne foran kakkalovnen. Skulle gerne blive færdig i løbet af de næste 3-4 dage.

Brændet må vente, til vi får mere "nordiske" temperaturer

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net