06. maj 2017:
Dejlig eftermiddag/aften med børnebørnene

Jeg var til repræsentantskabsmøde i Jægerforbundet formiddag og først på eftermiddagen. Da jeg kom hjem, kørte vi straks udn til Mikkel og "ungerne", der havde inviteret på grillaften. Det var det skønneste vejr og "ungerne" var i fuldt vigør. Bl.a. hoppede meget i trampolin og det lø flere gange "Bedstefar vil du se, hvad jeg kan" og "Bedstemor, griber du lige den her" o.s.v.. - På billedet herover er det Simon, der hænger i luften  i et trampolin-spring.
Ved repræsentantskabsmøde havde jeg købt et puslespil med dyrebilleder, som jeg forærede "ungerne". det fladt i god jor, ikke mindst hos Rikke, der var meget ferm til at finde at finde ud af at samle det (billedet herunder).

Og så lige et mere fra trampolin-akrobatikken:
03. maj 2017:
Årets første høst, - radiser af egen avl.

22. april 2017:
5-, 36- og 100-års fødselsdag

Vores søn, Mikkel, har fødselsdag den 18. april, hans datter (vort mellemste barnebarn) Rikke har den 20. april, - og min far havde fødselsdag den 22. april (ja, april er en "hård" måned, rent fødselsdagsmæssigt.
Familien i Sdr. Homå havde inviteret til fælles fødselsdag fo Rikke og Mikkel lørdag den 22. april til morgenkaffe og rundstykker m.m. - Dejligt og hyggeligt. En glaf Rikke, der strålede over at være midtpunkt og får gaver, - og lige så glade søskende, storebror Simon og lillesøster Regitze. - Regitze var lige så glad for Rikkes gaver, som Rikke selv, og var hurtigt "dukke-frisør".

Om eftermiddagen mødtes min søster, Ulla, og jeg med familier på kirkegården i Ebeltoft. Den 22. april ville vores far nemlig være fyldt 100 år. Efter at have sat en buket blomster, hilste vi på hinanden i et glas madeira (madeira var vores fars yndlings-drik- det skulle han altid have til risala'manden juleaften). Og "den gamle" skulel da også have lov lige at smage, hvorfor jeg lige hældte et lille skvæt ud på jorden.
Bagefter kærte vi til Ullas og Ottos sommerhus ved Holme Strand, hvor de serverede fødselsdags- lagkage. Det var en rigtig hyggelig familie-komsammen.

20. april 2017
- og mere forår

"Vores" gammelrå er her stadig. - I dag, den 20. april ved middagstid åbenbaerede hun sig igen for os lige udenfor køkkenvinduet. - Billedet er taget gennem vinduet. - Hun ser nogetn "mølædt" ud, sådan som hun er færd med at skifte til sommerpels. - Et dejligt syn, - men det er jo ikke sikkert, at begejstringen bliver ved at holde sig, hvis/når hun begynder at spise blomsterhovederne af Inges blomster.

10. april 2017:
Børnepassere

Skole og bøærnehave holder påskeferie, - men det gør far og mor jo ikke. Så er det dejligt at være bedsteforældre og have en hel lang dag sammen med de herlige unger. - Og man får ikek tid til at falde i staver ! nej, ned på knæ, Bedstefar, - aktivitet hele dagen.

25. februar 2017:
Dejligt besøg af børnebørnene
- vi lader billederne tale for sig selv.

Nytårsaften 2016-17
Peter nyder stadig at have fri. - Han insisterede på at stå for nytårsmiddagen helt alen og jeg må sige, at han virkelig imponerede og duperede os. Utrolig 6-retters menu ! - små retter, - utroligt lækre allesammen.Vi startede selvfø- lgelig med et glas champagne, mens vi hørte Dronnungens nytårstale. Og senere nød vi det flotte fyrværkeri omkring os.

23. december - Lillejuleaften
Mikkel og Lotte med "unger" skulle i år holde juleaften hos Lottes forældre, - og Lotte skulle arbejde alle dage i julen og nytåret (aftenvagt). - Så Mikkel og "krudtuglerne", incl. "Nemo" var her Lillejuleaften for at "bytte gaver". Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, som det kan ses af billederne.
"For-jul" - December 2016:
Hyggelig "travlhed" med at pynte på gravstederne i Agri og Ebeltoft.
 
30. juni 2017:
Så kom "enhjørningen" på besøg igen i dag, - formiddag, kl. 10.15

Maj / jun i 2017:
"Enhjørningen" på besøg

Den fineste seksender - med kun en stang; den anden er tydeligt brækket - kommer næsten hver aften iog besøger os. Ganske tæt på huset, den har sågar stået og kuigget ind ad terrassedøren. Når vi komme ud, bliver den ikke bange, lunter bare lige så stille af, og stopper så op efter en snes meter, vender sig og kligge på os som om den ville sige "Hvad bilder I jer ind ? - det er mig, der bor her". Første gang, vi så den, bvar den 15. maj om aftenen - dagen før bukkepremieren ! - da den stod og fejede på vores tuja ved baghuset. Den fejer jævnligt på den og andre træer og planter. Senest i forgårs på granen ved hovedtrappen. - Detv er et skønt syn hver gang. Vi nyder det meget !
Og her er opsatsen i nærbillede:

27. maj 2017:
Peters fødselsdag

Peter kom i land fredag den 26. maj, - og lørdag den 27. fyldte han 38 år. Selv om han ikke havde lang tid til at forberede sig i, inviterede han alligevel til fødselsdags-grill (meget lækkert). Ungerne legede godt, - også da Bedstemor og Bedstefar guik en pålegepladsen med dem.

April 2017:
Foråret er over os
Det "kribler og krabler" omkring os. Inge planter og så, og jeg fælder træer på skrænten ned mod bækken, så vi kan få mere lys og sol ned til os.

Mirabelle- og kirsebærtræer står i fuldt flor

Man ser, at vi nærmer os påsken, - påskegult dominerer

Og det tynder ud i træerne ned mod bækken

1. juledag 2016
Sammen med Lottes forældre var vi inviteret tilo julefrokost hos Mikekl og Lotte første juledag. Hyggelig eftermiddag sammen med de pragtfulde børnebørn. - Børnenes julegaver blev beundret, samlet og leget med.

Skriv en tekst her
Jul 2016
Peter var hjemme, - og meget glad for det. Det er trods alt noget andet end jul på havet. - Vi havde noge rigtig hyggelige juledage mellem juil og nytår. Vi lader billederne takle for sig selv.

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net