17. september 2016:
Forenings-agerhønsejagt på"Georgsminde".

Pragtfuld dag med fantastisk sensommer-vejr (nærmest højsommer), flot hundearbejde og meget vildt. Efter utroligt flot hundearbejde lettede vi en flok agerhøns på 8 stk., - men afgav ingen skud til dem, da vi var enige om, at der skulle være mindst 12 i en flok, før vi ville skyde. Derudover lettet 9n enkelt-fasaner, alle efter flot stand, - samt 2 harer og et stk. råvildt. Altsammen indenfor skudhold. - Så kom ikke og sig, at der ikke er vildt på reviret.

Tiltrængt hvil, - vi gik mange kilometer.
Se flere fotos fra den skønne dag
her.

31. maj 2016:
Christians Holme-buk.

Som de fleste efterhånden ved (tror jeg da), så har mine to gode venner og jagtkammerater, Christian og Georg, og jeg i fællesskab et godt jagtrevir nær Holme., - Som fortalt nedenfor var vi alle tre derude på premieremorgenen den 16. maj. Selv har jeg ikke været der siden, - om georg har, ved jeg faktisk ikke. - Men det har Christian ! Den 31. maj om aftenen var han "på plads" i engen, - og aftenen resulterede i en fin 6-ender. - Christain beretter her selv om aftenens oplevelser:

"Så skete det. Kl. 20.45 fældede jeg en 6-ender på engen i Holme.Jeg havde sat mig under rønnebærtræet, kl. ca. 20.00. Vinden var perfekt og solen i ryggen, da der spang et dyr ud fra skruppet helt ovre ved skellet. Jeg havde lige knappet en øl op, men  fik hurtigt sat den til side og fik kikkerten op og så, der var noget mellem ørerne. De følgende sek. var ret hektiske; jeg lod en kugle gå og skød blankt forbi. Bukken stod der stadig, som om der intet var sket. "Ro på nu" tænkte jeg og sende den sidste kugle, jeg havde i kammeret, -  og ramte perfekt. Den gik ned på stedet, og jeg kunne ånde lettet op, - og drikke min øl færdig. Atter en god oplevelse på Dianes sti.
Med jægerhilsen
Christian"

Ja, og her er så bukken::

Tak for beretningen, Christian. Det har været en lidt nervepirrende - men god - aften, kan jeg forstå.
Stort TILLYKKE !
Jægerhilsen
Jørgen

16. maj 2016:
Bukkepremiere

Så oprandt "dagen" - bukkepremieren, den 16. maj. Christian, Georg og jeg var alle "på plads" i Holme. Christian sad ved vindmøllerne, Georg vded Remisen og jeg i stigen i "skoven". Christian så en rå og en buk; bukken gik helt ovre ved modsatte skel, men fik fært af Christian og forsvandt.
Det var ikke nogen udpræget var morgen stund, tværtimod. Dog  heldigvis tørvejr, men med noget kold vind. Kl. 06.00 kom der en buk ind til mig - fin 6-ender - ude fra marken. Den stod stillede ig sikrede kun 3 m. fra stigen, jegf sad i, - men desværre dækket af den tjørnebusk, der stod mellem stigen og bukken. Jeg fik forsigtigt afsikret og gjort mig klar til at skyde, når bukken gik videre. Jeg ville have ca. 2 m. skudfelt, inden han igen var dækket af de store træer. - Men ak og ve, han GIK ikke - nej, "hop, hop" - to hurtige hop og så var han dækket af de store gtræer. Jeg kunne ikke en gang nå at råbe "bøv" for at standse ham. - Nå, fik jeg ikke bukke, så fik jeg da varmen igen.
Georg havde siddt og set på bukken og så, at den gik ind til mig, så han sad og ventede på skuddet, - men det udeblev afltså.
Kl. 08.30 samledes "vi alle" - 20 morgenduelige bukkejægere, m/k, til "bukketræf" på Christians fritidsgrund ved Galgebakken, "Frihuset", hvor Christian og Georg havde dækket op til det helt store morgenbord ved siden af bålstedet. Christian havde lavet en stor æggekage over bålet, og derudover var der rugbrød, franskbrød, rundstykker,. dådyr-spegepølse, rullepølse, ost og marmelade. Alrsammen rigtig lækkert og meget hyggeluigt. Snakken gik og alle fortalte om deres oplevelser.
Der var en enkelt buk på paraden, nedlagt af Jesper Sørensen på hans revir i Stubbe, "Karpensø Skov".
Læs mere om premieremorgenen og se flere fotos fra bukketræffet
her.

16. januar 2016:
Læs artikel i online-magasinet "Mit Jagtblad"
her.  -  Og se online-magasinet her.

07. november 2015:
Hyggelig formiddagsjagt i Kærby, - jvfr. foto og tekst her ved siden af. - herunder Steffen med den nedlagte kok, flankeret af Kim og Mikkel.

29. oktober - 01. november 2015 :

Morgenkaffe og parole i Ulrichs hyggelige jagtstue. Jens (stående for bordenden) holde parolen.

Frokosthvil med grillede pølser ved Jens' jagthytte i terrænet.

Jens hænger det nedlagte dyr på jagtvognen.

Næste såt planlægges.

Hvil ved Torbens hyggelige jagthytte efter jagten på hans på revir i Gråske.

Frokosthvil lørdag ved Christians "Frihuset", - med suppe varmet over bål.

Hyggelig jagtmiddag lørdag aften, - igen i Ulrichs hyggelige jagtstue.

Se flere fotos fra de dejlige jagtdage sammen med vore norske jagtvenner
her.

 

26. juli 2016:
Høringssvar vedr. den fremtidige hjortevildt- forvaltning
Fra Elsegaarde Jagtforening har vi afgivet høringssvar i forbindelse med den verserende debat om den fremtidige hjortevildtforvaltning. - Vort svar kan ses
her.


06. juni 2016:
Stigeflytning på "Munkhuse" og aften-bukkejagt i Kærby.

Efter nærmere aftale med vores gode jagtnabo skulle vi - af sikkerhedsmæssige hensyn - have flyttet stige 10 på foreningsreviret ved "Munkhuse". - Ole Bisp, Kim Larsen, Tommy Lorentsen, Kim Christensen og jeg selv  stod for denne opgave, der fregik i den dejligste sommeraften, - sol, varme og næsten ingen vind.
jeg havde taget riflen med og tog bagefte rpå aften-bukkejagt i Kærby, -men så intet råvildt. En enkelt fasankok blev det til samt nogle duer og ænder i luften - plus en hel del krager. Og så hørte jeg flere fasankokke skogre i nærheden. - En dejlig sommeraften, hvor jeg nød den smukek solnedgang (billedet skulle nok have været taget lidt tidligere).

01. maj 2016:
Skovens Dag.

Traditionen tro stod Elsegaarde jagtforening for afviklingen af arrangementet "Skovens Dag" her i lokalområdet. Det blev en meget vellykket dag, begunmstiget af sol og næsten vindstille. Der var flere forskellige aktiviteter. Om formiddagen arrangerede Nationalpark Mols Bjerge en guidet tur i å-dalen med fokus på flora og fauna, bonitet, historie og meget mere. Om eftermiddagen arrangerede skovejer Eivind Engberg en guidet tur på Randers Flade, hvor han fortalte om skovbrugets arbejde og vilkår m.m. og afsluttede med demonstration i træfældning med motorsav. Det fulgtes op af jagthundeopvisning ved Ruhårsklubben, Grenaa, som afslutning på dagen. - På "Markedspladsen" var der forskellige boder og aktiviteter. NP Mols Bjerge serverede snobrød med naturens spiselige planter og ramsløgs-pesto (i stedet for den traditionelle supermarkedsketchup), hos biavler Niels Lænø kunne du smage og købe årstidens forskellige honningtyper og hos spejderne kunne du smage opandekager tilberedt over bål. Jagthornsblæserne underholdt 4 gange i løbet af dagen og havde desuden en udstilling, hvor de fortalte om jagthornsdblæsningens glæder, - og forsøgte at "hverve" nye medlemmer til gruppen.
Vi selv - Elsegaarde Jagtforening - havde den traditionelle jagt- & trofæudstilling (som jeg selv stod for), der i år var suppleret med aldersopdelte konkurrence (med præmier), hvilket var overordentligt populært. Derudover havde vi luftbøsse- & bueskydning, vi udleverede gratis smagsprøver på grillet dyrekølle samt vildtopskrifter og solgte desuden gill.-pølser.
Alt i alt en virkelig god dag, - vi var senere enige onm, at det nok var den bedste "Skovens Dag", vi indtil nu havde afholdt. - Læs mere om og se flere fotos fra dagen
her.

16. januar 2016:
Aarhus Universitet - DCM - Internationalt Center for MIljø og Energi (tidligere Danmarks Miljøundersøgelser) er udkommet med en ny rapport om anskydninger 2013-2015. den er ikke så ringe endda for jægerne. - Læs rapporten
her.

07. november 2015:
Hyggelig formiddagsjagt i "Kærby".

Mikkel og jeg havde besluttet os for en lille, hyggelig formiddagsjagt på vores revir i Kærby, og havde derfor inviteret Georg Sand, Christian Koudal, Kim Larsen og Steffen Sønderskov. det blev en rigtig god formiddag.Vejret var rigtigt godt, og med "lidt god vilje" (og en passende forfrisknings-pause) fik vi to timer til at gå på det lille revir. Vi hilste på de nye ejere af huset - og dermed vores nye "naboer" - der også gav os lov til at drive "skrubbet" af. Allerede, da vi ankom, lettede vi 2 dyr i "skrubbet" foran huset, og da vi drev "skrubbet" bag huset af, lettede vi 2 dyr mere + 3 fasaner.  Mikkel skød forbi til en fasanhøne, mens Steffen nedlagde en kok i et fint bagskud. Der blev ikke afgivet skud til dyrene. der var ikke noget "hjemme" i remisen, men på marken lettede vi en hare, der sporenstrengs salverede sig på den anden side af skellet, samt en flok agerhøns på 6-8 stykker (men de er jo fredet nu). - Vi sluttede af med en øl/vand og et pølsehorn,, - alle enige om, at det havde været en dejlig formiddag.

29. oktober - 01. november 2015:
Besøg af vore norske jagtvenner:

Som bekendt har vi et rigtig godt "samarbejde" med vore norske jagtvenner fra Grimstad-området. I ulige år er de på jagt hernede hos os, o0g i lige årstal er vi på jagt hos dem i Norge (som bæverjagten sidste år). Det er en rigtig god og billig måde at komme på jagt in udlandet på, - og så giver det nogle rigtig gode venskaber hen over landegrænserne. - Jagtinteressen binder os sammen.
I år var det således nordmændenes tur til at komme på jagt her hos os. De ankom torsdag den 29. oktober, hvor vi mødtes med dem og viste dem vej til det sommerhus, de skulle bo i. - Fredag startede vi med morgenkaffe m.v. i Ulrich Bergs hyggelige jagtstue, hvorefter vi jagtede hos Jens Søgaard og Ulrich. resultatet af denne dag var 1 dyr og 3 gråænder på parade. Men vi så noget mere, som der ikke blev skudt til.
Lørdag mødtes vi ved "Skæppen og Fjerdingkarret" til parole med kaffe og lun kringle samt en gang "sigteolie" til de, der ville have det. Herefter tog vi til Torben Nicolaisens revir i Gråske, hvor vi lettede et dyr (kun 4 m. fra Georg, der dog ikke skød). Efter en forfriskning ved Torbens jagthytte, tog vi til Christians fritidsgrund med "Frihuset", hvor vi fik dejlig suppe, varmet over bålstedet. - Efter suppen kørte vil Christian Koudals, Georg Sands og mig fælles revir ved Holme, hvor vi lettede et dyr i skoven (gik ud lige ved siden af Christian, uden at han så det), en bekkasin i engen, 2 dyr og 5 fasaner i majsen og intet i remisen. Ingen skud afgivet overhovedet denne dag (udover fotografens).
Om aftenen samledes vi til rigtig hyggelig og meget lækker fællesspisning i Ulrichs hyggelige jagtstue, hvor der blev bud på 2 forskellig slags tilberedt dyrekølle og kronhjorteklump, altsammen tilberedt i kuglegrill. Hertil lækre rodfrugter, kartofler, ærter og meget lækker vildtsauce. Og til dessert Lise Søgaards velsmagende, gammeldags æblekage. - Ingen af os kunne rokke det mindste med ørerne, da vi var færdige.
En rigtig hyggelig afslutning på en meget vellykket besøg af nordmændene.
Herunder paradem fredag hos Jens. - Se mange flere fotos fra de gode dage
her.

Vildtparade fredag på gårdspladsen hos Ulrich.

Morgenkaffe og lun kringle plus "sigteolie" (til de, der gerne ville  have det) ved parolen lørdag morgen ved "Skæppen og Fjerdingkarret".

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net