Følg Elsegaarde Jagtforening på foreningens hjemmeside HER.
22. oktober 2015:
Christian har nedlagt en dåhjort.

Min gode ven og jagtkammerat, Christian, har et godt lille revir i Trend (tæt ved kongelige jagthytte). - Her var Christian på jagt den 22. oktober. Om morgenen så han en stor fuldskuffel-dåhjort, desværre (for Christian - heldigt for den) ikke kom frem til frit skud. - Da Christian var på plads igen om aftenen kom der endnu en dåhjort - denne gang en spidshjort - og da den stod stille med siden til, hørte den ikke det knald, der pludseligt og effektivt lagde den ned (fotoet herover).
Som ved skæbnens ironi, kunne Christian, da vi mødtes til en lille formiddagsjagt i Holme den 26. oktober fortælle, at han lige var blevet ringet op af sin gode ven og jagtnabo, Holger, der havde fortalt, at han samme morgen havde været heldig at nedlægge den store fuldskuffel. - Og han sendte et billede til Christian, så vi alle kunne se, hvor stor og flot den var.  - Det ser jo nærmest ud som om,. geviret er et elg-gevir (fotoet herunder). - Stort tillykke til både Christian og Holger.

11. oktober 2015:
Dejlig invitationsjagt i Elsegaarde Jagtforening.

Foreningens 2 gode medlemmer, Leif Kurt Jensen og Flemming Kjærholm Andersen havde velvilligt inviteret foreningens øvrige medlemmer på "fællesjagt" på deres respektive revirer.
Vi startede med vores termokaffe og "en lille en" til de, der også ville have sådan en, i leifs hyggelige jagtstue, hvor der holdtes parole, inden vi delte os i to hold, de rtog med hver sin jagtvært.
Der blev set masser af vildt og nedlagt 1 dyr hos Flemming og 2 fasanhøner hos Leif. Der vasr flere forbiskud til fasaner i 1. såt hos Leif. Var selv med hos Leif og så råvildt i 1., 2. og 3. såt, - men alle for langt ude. - Hyggelig afslutning med vore madpakker i Leifs jagtstue.
Se flere fotos fra den dejlige jagtdag på jagtforeningens hjemmeside
her.

02. oktober 2015:
Årets første jagt på Holme-reviret:

Peter var med, da Georg, Christian og jeg holdt den første formiddagsjagt på vores revir i Holme. - Vi rejste et dyr i "skoven" og to i engen. Der blev ikke afgivet skud efter dem. - Vi sluttede af med pølser ved bålstedet på Christians fritidsgrund, "Frihuset". Hyggeligt ! - Trods intet udbytte en helt igennem dejlig dag i godt vejr.
Se flere fotos fra den hyggelige jagt
her.

01. oktober 2015:
Hyggelig premierejagt:

Så oprandt "den store dag" - den største af alle årets premieredatoer: Den 1. oktober, som vi alle har ventet på så længe. - Traditionen tro holdt Elsegaarde Jagtforening premierejagt på foreningsreviret ved "Munkhuse", hvor Peter og jeg deltog. Der blev i dagens løb ser 2 flokke agerhøns, hvoraf der belv afgivet 2 forbiskud til den ene. Ellers ingen skud løsnet. En dejlig premieredag med godt vejr og hyggeligt samvær.
Se flere fotos fra den dejlige dag på jagtforeningens hjemmeside
her.

"Jagt Forbi"

16. maj 2015:
Mads' premierebuk
Mads' premierebuk 2015, - en flot 6-ender. - Stort TILLYKKE til Mads !
Se også Mads' beretning til højre herfor.

16. maj 2015:
Bukketræf
(se også omtalen til højre herfor)
Bålhygge ved "Bukketræffet" 2015, - bl.a. med æggekage tilberedt over bål. - Grov jægerhygger !
Se også omtalen af og flere fotos fra den hyggelige morgenstund på Jagtforeningens hjemmeside
her og her.
10. maj 2015:
Skovens Dag
(se også omtalen til højre herfor)

Jagt- og trofæudstillingen
Mikkel fælder træ
Jagthornsblæserne gav musikalske indslag
31. januar 2015 :
Endnu et forsøg :

Inspireret af oplevelsen med de 8 dyr den 29. januar (se til højre herfor) tog Mikkel og jeg igen en tur til Kærby den sidste dag i jagtsæsonen, den 31. januar. Da vi kom, lå der 2 spring på marken og kiggede direkte på os, hvorfor vi bakkede bilen tilbage i skjul af huset og gikb så bagom og på plads uden at dyrene så os. De blev liggende nogle timer. Også denne dag var det koldt, så igen gjorde den vare termokaffe godt. Dda der var en kvarter tilbage af skydetid, rejste det nærmeste spring sig og bevægede sig langsomt op imod os. Kikkerterne blev brugt grundigt, og grebene om riflerne blev fastere, - men inden dec krydsede skellet in til os, drejede de af og søgte op miod den store skov, skråt til venstre for os.
Vio sluttede således sæsonen endnu en oplevelse rigere.


06. december 2014 :
Hyggelig forenings-fællesjagt på bl.a. vort revir i Kærby :

Peter, Mikkel og jeg var med til at lægge vortv fælles revir i Kærby til ved en hyggelig fællesjagt for foreningens øvrige medlemmer. Vi mødte ved "Skæppen og Fjerdingkarret", hvor vi efterc parole blev delt i 2 hold, hvoraf det ene tog med Flemming Andersen til hans Revir i Ryomgård, mens det andet tog med os til Kærby. Peter var "på havet", hvorfor det var Mikkel, der holdt parolen. Da vi ankom til reviret, stod der ikke mindre end 15 stk. råvildt på marken, men de forsvandt, da de så os ankomme. - Vi lettede t2 harer, hvoraf der kun blev afgivet sklud til den ene, der blev leveret af Jesper "Bud" Sørensen (billedet). På Flemming Andersens Revir blev der nedlagt 3 fasaner. Vi fortsatte hereferter alle til Jespers revir, hvor der blev lettet 2-3 fasaner, men ingen leveret.
Den hyggelige dag sluttede med hyggelig sammenkomst omkring grillen med lækre pølser ved Jespers jagthytte.
Se flere fotos fra den hyggelige dag
her.

02. juni 2014:
Dejlig havfisketur.

Se også omtalen til højre herfor.

27.-30. april 2014:
Bæverjagt i Norge.

Til hyggelig fællesspisning hos Svein Arild eftyer aftenjagten, - med elg og andet vildt tilberedt over bål. Meget velsmagende og en meget hyggelig aften.

Udsigten fra SveinArilds hytte. - Torben er i gang med fiskestangen.

Se også til højre herfor.


 
26. oktober 2015:
Hyggelig formiddagsjagt i Holme.

Georg, Christian og jeg gik en hyggelig lille formiddagstur på vores dejlige revir i Holme. Vi tog "skoven" og engen, og senere tog Christian og Georg remisen alene. Vi så intet i "skoven", og i engen så vi kun en enkelt fasankok, der løb på jorden ind til naboen, inden den tog på vingerne. - Georg havde sørget for den sædvanlige "hyggestund" med et par pølser tilberedt over bålstedet.
Endnu et bevis på, at en jagtdag sagtens kan være god, selvom der ikke er noget "på paraden".

24. oktober 2015:
Foreningsjagt nr. 2 i år på foreningsreviret ved "Munkhuse/Alheden".

12 mand, heraf 2 gæster (den ene Kim Lykke Jensen, der var min gæst) havde fundet vej til den anden foreningsjagt på foreningsreviret ved "Munkhuse/Alheden". Overskyet vejr og halvkøligt, men lykkeligvis dog tørvejr; forholdsvis kraftig blæst.- Der kun blev kun set agerhøns (hvis jagttid jo netop er udløbet) og skovduer (hvis jagttid endnu ikke er indtrådt), - og derfor ingen skud afgivet. Ikke desto mindre en dejlig dag i godt og hyggeligt selskab.
Læs mere om dagen og se flere fotos derfra på jaghtforeningens hjemmeside
her og her.

01. oktober 2015 :
Hyggelig "efterjagt" i Kærby :

Da forenings-premierejagten på "Munkhuse" var færdig, sopurgte Peter og jeg Georg Sand, Ole Bisp og Peter A. Nielsen, om de ville emd en tur til vores lille revir i Kærby for lige at se, om der var "noget" i remisen. Det ville de gerne. - Vi lettede ikke mindre end 4 dyr i "skrubbet", men afgav ikke skud til dem. I remisen lettede vi 2 fasaner, hvoraf Peter A.N. nedlagde den første, en flot kok, i et enkelt, flot spidsskud. Den anden blev der ikke skudt til. Peter B. mente at kunne se, at der var gået et dyr fra remisen for ganske nylig, - måske mens vi stod ogsnakkede om de 4 dyr "skrubbet".
En dejlig premiere på vores eget revir !

08. juni 2015:
Christians "foreningsbuk":

Den 8. juni, kl. 08.40 nedlagde min gode ven og jagtkammerat, Christian, denne flotte, høje gaffelbuk på jagtforeningens bukkejagt på foreningsreviret, "Munkhuse". - Læs Christians beretning her.

16. maj 2015 :
Mads' premierebuk :


Som tidligere fortalt, er min nevø, Mads; også ivrig jæger. Og selvfølgelig var han på bukkejagt på premieremorgenen den 16. maj., - på Akademisk Jagtforenings revir ved Foulum. - Og Mads' indsats kronedes med held. E flotv 6-ender blev det til. Mads fortæller selv her :

"Kære jagtkammerater,
Jeg vil lige følge op på Peters beretning om sin fine premiere-buk, eftersom jeg også skylder en beretning fra min morgen-pürsch i Foulumdal.
Internt på Hold1 havde vi aftalt, at Uffe og jeg skulle have muligheden for at prøve lykken i Foulumdal i morges. Kl. 4.30 mødte vi hinanden ved biogasanlægget for at lægge en plan. Uffe skulle sidde i den nye stige og jeg skulle pürsche mod vinden langs hegnene fra Tre Kroner.
Mens jeg var ved at få grejet ud af bilen kunne jeg se over marken, at Uffe var ved at gå på plads. Der gik ikke mange minutter før end et dyr begyndte at smælde voldsomt nede fra slugten. Ud på den ene side kom en rå og ud på marken foran den gamle stige kom en anden rå og begyndte at esse. Men der var stadig et tredje dyr, der smældede voldsomt. Bukken. 
Han kom smældende ud på marken og og begyndte efter lidt tid at esse sammen med råen foran stigen. Efter at have kigget på ham gennem kikkerten var jeg ikke i tvivl om, at jeg blev "nødt til" at pürsche mig nærmere. Der var langt, så det var udelukket at kravle over marken. Jeg valgte derfor at pürsche langs hegnene ned mod slugten.
Inden jeg var kommet halvvejs var bukken og råen gået tilbage i krattet. Jeg valgte dog at fortsætte. Da jeg var kommet næsten ned til skoven, gik jeg gennem hegnet og satte mig på siden ud mod KFC. Der var et par harer og en ræv der luskede omkring ude på marken. Langt ovre på den anden side stod et dyr og essede, men jeg kunne ikke rigtig se om det var en buk. Mens jeg sad dér og kæmpede med at holde kikkerten stille og tænkte over mit næste træk, hørte jeg pludselig en lyd meget tæt på.
15 m fra mig ude på marken stod en rå og kiggede meget mistroisk på mig. Råen var meget urolig og løb frem og tilbage mens hun kiggede på mig. Ud af øjenkrogen så jeg et andet dyr stå med bredsiden til, lige fri af hegnet. Det var bukken. Jeg havde selvfølgelig lagt riflen fra mig på græsset for at kunne sidde og holde kikkerten med begge hænder, hvilket ikke lige var det smarteste i min nuværende situation... Råen rendte stadigt frem og tilbage og kiggede på mig. Meget langsomt fik jeg lagt kikkerten fra mig mens råen løb ned mod bukken. Højre hånd fik greb om riflen. Råen sprang ind i hegnet. Nu har jeg ikke mange sekunder før bukken følger efter, tænkte jeg. Riflen op, kroppen frem, fri til skud, bang! Benene gik væk under ham og han lå helt stille på græsset. Så kom pulsen op!
Sjovt nok faldt bukken præcist på det sted, hvor jeg for 3 år siden skød min allerførste buk. 
 
Knæk og bræk til jer andre."
Du må hilse Tutter mange. Knæk og bræk til dig.
Jægerhilsen Mads"
16. maj 2015 :
BUKKETRÆF :

Sommer-bukkejagten 2015 er gået ind, og traditionen tro inviterede Elsegaarde Jagtforening til "Bukketræf" efter morgenjagten. Ligesom sidste år blev det afholdt på Christian Koudals hyggelige fritidsgrund ved galgebakken. Der blev serveret æggekage tilberedt over bålet samt rundstykker m.v.. - En rigtig hyggelig morgenstund, hvor vejret heldigvis holdt tørt.

10. maj 2015 : 
Skovens Dag :

Traditionen tro stod Elsegaarde Jagtforening for Skovens Dag, der i år afvikledes i Egsmark Plantage. - Sammen med min søn, Mikkel, "passede" jeg info-teltet om det professionelle skovbrug. - Det var en vellykket og velbesøgt dag. Der var bl.a. demonstrationi træfældning med motorsav (Mikkel) med tilhørende publikumskonkurrence om træets højde og hvor mange m3 vedmasse, træet indeholdt (opmåltes/udregnedes, da træet var fældet).
Se mange flwere fotos fra den gode dag
her.

29. januar 2015 :
Råvildtjagt i Kærby :


Efter at jeg stort set ikke havde været på jagt ib hele sæsonen 2014, ville Christian, Georg og jeg prøve lykken en af de sidste dage, vi måtte skyde råvildt, så vi tog en tur til drengenes og mit rwevir i Kærby. - Det var koldt, men vi fandt et sted med læ og godt udsyn, - og den varme termokaffe gjorde os godt. Der var rigtig mange gæs på nabostykket, som vi sad og nød synet af.
Pludselig kom der 8 stk. råvildt travende lige så fredeligtv op imod os fra det levende hegn ovre til højre. De var på skudhold, men dækket af hyldebuskene, - og pludselig opdagede de os og løb tilbage til det levende hegn på nabostykket. Og her blev de ved med at gå resten af den tid, vi sad der (ca. 2 timer), men ville ikke kommev frem og over på vores side af skellet.
Men en stor oplevelse var det helt sikkert.

22. juni 2014:
Velkommen til Kalø til Danmarks Jægerforbund.
Jeg var delegeret ved repræsentantskabsmødet i Danmarks Jægerforbund i går den 21. juni. Her gik jeg på talerstolen som den første efter formandens beretning og sagde:
"Jeg vender lige kasketten 180 grader, - så er jeg viceborgmester i Syddjurs Kommjune.
Jeg skal hilse fra vores borgmester, Claus Wistoft, og sige tak for invitationen til at være med her i dag. Han er ked af, at han ikke har mulighed for at være tilstede, - det ville han gerne have været, - også fordi han selv er jæger.

Vi vil gerne byde Danmarks Jægerforbund og Jagtens Hus velkommen til Kalø, og takke for det gode samarbejde, der har været omkring etableringen af jagtens Hus i fasen indtil nu. Vi glæder os til fortsattes amarbejde.
Vi har haft - og har - et godt samarbejde med afdelingen på Kalø, - og glæder os til, at det nu skal være med hele Danmarks Jægerforbund og Jagtens hus.
Vi er glade for, at Danmarks Jægerforund valgte lokaliseringen af Jagtens Hus ved Kalø, - med den historie og det brand, der knytter sig til netop Kalø.
Vi glæder os til at se de synergieffekter, der kan komme ud af samspillet med de forskellige aktører omkring Kalø: Danmarks Jægerforbund, Aasrhus Universitet, Kalø - det, der tidligere hed Vildtbiologisk Station - Nationalpark Mols Bjerge, Kalø Økologiske Landbrugsskole, Højskolen på Kalø, Naturstyrelsen Kronjylland og Syddjurs Kommune.
Rigtigt hjerteligt velkommen - tillykke med lokaliseringen. Knæk og Bræk."
02. juni 2014:
Dejlig Havfisketur:
I går - søndag den 1. juni - holdt Elsegaarde Jagtforening havfisketur. Det skal ikke beskyldes for at være det store tilløbsstykke, - vi var kun 3 mand, der til gengæld havde en aldeles pragtfuld dag på havet. Vi sejlede i Torben Nikolaisens båd, vejret var pragtfuldt, høj, blå himmel, sol og vindstille. Vi fiskede ud for Øer Maritime ferieby, - og vort samlede udbytte blev 58 fladfisk (skrubber, isinger og en enkelt rødspætte) samt en 15-20 undermålere, der alle blev sat ud igen. En helt igennem pragtfuld dag, - og nu er der fisk i fryseren !
Se flere fotos fra den dejlige dag her.
27.-30. april 2014 :
Bæverjagt i Norge :

Jens, Torben, Georg, Christian og jeg var på bæverjagt hos vores norske jagtvenner. De er på jagt hernede hos os hvert andet år, og vi er på jagt hos dem de mellemlighgende år. En rigtig god måde at komme på jagt i udlandet på. - Vi var indkvarteret i Svein Arilds hytte, der har den mestv pragtfulde udsigt overr en fjord, - hvor vi også prøvede fiskerlykken midt på dagen (vi var kun på jagt om morgenen og aftenen). Vi fik desværre ingen hverken bævere eller fisk, men havde nogle aldeles pragtfulde naturoplevelser. - Se flere fotos fra den hyggelige og naturskønne tur her.

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net