29. august 2016:
I cirkus med børnebørnene

Vi havde vores 3 dejlige børnebørn med i Cirkus Mascot i Balle. En fantastisk dejlig oplevelse. de var alle 3 totaklt opslugte af det, de så. Lille Regitze (billedet herunder) på kun 2 år sad fuldstændig stille, stiv som en saltstøtte, i samfunde 2 timer, fuldstændig paralyseret af det, der foregik i manegen. - De to store, Simon (7) og Rikke (4) var henholdsvis megetv stille og iagttagende (billedet herover), heholdsvis kluklo og klappede. - Så er det en sanf lykke at være Bedsteforældre.

18. august 2016:
Så beskæres der tomater

Vores drivhus bugner med (især) tomater, agurker, snack-peber og forskellige kryddeerurter. Selvom det jo er aldeles pragtfuldt med alt dettte "egen avl",var det blevet så voldsomt, at det nu var nødvendigt at klippe toppene og enkelte sidegrene af de fleste af tomatplanterne. de tog helt magten fra det andet i drivhuset og man kunne dårligt komme indenfor døren for dem.
Her er Inge i gang, - mens jeg sidder på terrassen udenfor, læser i en bog og nyder det gode vejr.
I går plukkede Inge en stor skål grønne tomater, som hun syltede, - så nu er der "surt" til vinteren.

06. august 2016:
Fætter-/kusinebesøg "på ægte spansk facon".

Vi havde besøg af min kusine Ruth og fætter Christian fra Sjælland, - plus min søster og svoger, Ulla og Otto. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor vejret var med os, så vi kunne spise både frokost og aftensmad på terrassen.  - Her er det aftensmaden - "på ægte spansk facon" - paella og dejlig vin, - kølig hvis eller rosé og tempereret rød. Virkelig en dejlig dag.

14. august 2016:
Dejlig dag i Sdr. Homå.

Dejlig familiedag i Sdr. Homå, - med vores 3 pragtfulde børnebørn, der blandt andet byggede broer og huler. - Jeg hjalp Mikkel med at sætte ny terrassedør i. - Og Mikkel lavede lækker Beuf Stroganoff til aften.

26. juni 2016:
"140-års fødselsdag".

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, da vi havde inviteret Inges familie til vores fælles 140-års fødselsdag. Dagen var velvalgt: Både dagen før og dagen efter var det regnvejr, men den 26. var det heldigvis solskin, så vi kunen være på terrassen. - her nogle stemningsindtryk fra den hyggelige eftermiddag:

25. maj 2016:
Peter har skiftet skib:

Vores ældste søn, Peter, der sejler som maskinchef i rederiet Esvagt, har skiftet skib. - Han er blevet bedt om at overtage posten som maskinchef på "Esvagt Stavanger", som han er påmønstret i dag. - Som maskinchef kan jo ikke stige højere i graderne, men i go med, at der er tale om et nyere og større skib end "Esvagt Observer", som han har sejlet på de sidste mange år, er der reelt tale om en forfremmelse. Tillykke med det, Peter.
Se mere om "Esvagt Stavanger"
her.

14. april 2016:

I morgen fylder jeg 70 år. - Det giver stof til eftertanke. - Og frem for alt, så vil alternativet jo være værre.
Jeg har indtil nu haft et langt og godt liv - Håber, at det må vare ved mange år endnu. Jeg har haft en god og kærlig barndom og opvækst, har et godt ægteskab, har fået to dejlige, pragtfulde, hjælpsomme og pligtopyldende sønner, der heldigvis begge "er godt i vej", - og tre dejlige børnebørn.
Jeg må dog sige, at jeg også er præget af min opvækst kort efter besættelsen. Jeg husker tydeligt, hvordan vi satte levende lys i vinduerne den 4. maj om aftenen (det gør vi naturligvis stadig her), hvordan min far tog mig med over i Mindelunden (vi var dengang naboer til den) den 4. maj om aftenen for at se alle de levende lys på gravene, - og igen den 5. maj, når der var kranselægninger. m.v..
Min  egen far var aktiv i modstandsbevægelsen, men fortalte nødigt derom, - og  min onkel (imin mors bror) var engelsk færldskamsagent og blev taget tyskerne og sat i KZ-lejr allerede i 1941.
Det har altsammen nok præget mig mere, end måske godt er. - Men trods alt er det bedre at blive 70 end det modatte ! ! !
Jeg er dybt taknemmelig for, at min barndom, trods alt dette, og opvækst var god, kærlig og tryg. og at jeg i dag har et godt og kærligt famileiv med først og fremmest min kone, drenge  og børnebørn samt min søster og hendes sønner/svigerdøtre.
HUSK: Familien er det aller-allervigtigtse her i tilværelsen

Påsken 2016:
Hyggelig og lækker familie-påskefrokost hos Peter:

Peter inviterede til familie-påskefrokost, påskelørdag den 26. marts. - Det var utroligt lækkert og meget, meget hyggeligt at være sammen. desværre måtte vi undvære Lotte, der - igen, igen - havde vagt og skulle møde på arbejde kl. 14.30. - Dejligt at være sammen med vores glade børnebørn. Da maden havde fået tid at "sætte sig", gik vi en tur, - først ned på legepladsen og bagefter ned til Brabrand sø. Men det var koldt og blæsende, så vi fandt hurtigt hjem igen. - Vi lader billederne tale for sig selv. - Du kan se flere billeder. her.

10. februar 2016:
Æresmedlem af Fregatten Jylland:

Jeg er meget beæret ! - jeg er i dag, den 10. februar 2016, blevet udnævnt til æres- medlem af den Selvejende Institu- tion Fregatten Jylland. Det skete ved en fin højtidelig- hed, hvor bestyrelsesfor- mand Ole Bjerregaard og direktør Benno Blæsild holdt nogle meget pæne udnævnelsestaler til mig. - I arrangementet deltog Fregatinstitutionens bestyrelse og ledelse, borg- mester Claus Wistoft og PUK-direktør Poul Møller samt pressen. Blandt andet blev jeg interviewet af TV 2 Østjylland, - hvilket kan ses her.
Som synligt bevis på hæderen modtog jeg en meget fornem plakette, forestillende Fregattens agterstavn, med erindringsmønterne fra rejsningen af stormasten/ rigningen under den store restaurering, indlagt, - samt fra institutionens "besætning" en beskøjt, bagt som en tro kopi af en gammel engelsk beskøjt fra 1830 (opbevares på HMS Victory) og en til- svarende dansk fra  1846 (opbevares på orlogsmuséet).
Jeg er hermed blevet medlem af en eksklusiv lille klub på 3 medlemmer (der altså ved min udnæv- nelse fik medlemstallet forhøjet med 50 %. - De to andre æresmedlemmer er fru Lise Aarsleff (enke efter entreprenør Per Aarsleff (hvis firma udførte mange store opgave for Fregatten uden beregning) og tidligere projektleder ("næstkommanderende") i Fregat- institutionen, Bernt Kure. - Iøvrigt har Bernt Kure og jeg det tilfælles, at vi udover nu begge at være æresmedlemmer af Fregatten Jylland også begge har været tømmermand på Skoleskibet Danmark.
Se div. medie-omtaler
 her - her og her.

18. oktober 2015:
Med vores børnebørn til Halloween i Djurs Sommerland:

Søndag den 18. oktober var sidste dag i sæson 2015, Djurs Sommerland havde åbent. Hele området var fantastisk flot pyntet op til Halloween. - Vi havde en rigtig dejlig dag sammen med Mikkel Lotter og vore 3 dejlige børnebørn, Simon (fotoet herover), Rikke og Regitze. Vejret kunne have været bedre, - det var koldt fra morgenstunden, men hekldigvis tørvejr hele dagenm, og ved middagstid brød solen igennem. Man kan stadig mærke, at den har magt. - Vi spistev frokost i pizza- og pasta-restauranten (billedet herunder) og senere på dagen drak vi medbragt eftermiddagskaffe/sodavand med Bedstemors hjemmelavede kanelsnegle til. - En rigtig, rigtig dejlig dag.
Se flere fotos fra den dejlige dag - og hvor smukt området var pyntet -
her.

 
21. september 2016:
Besøg på Vemmetofte Kloster

Af Inges familie havde vi i "140-års fødselsdagsgave" fået et gavekort fra Risskov Bilferier til et kroophold med 2 overnatninger. Det "indløøste" vi den 20.-22. september, hvor vi indlogerede os på Hotel Menstrup Kro. Hovedmålet med besøget på Sydsjælland var at besøge Minna Lund, der nu bor på Vemmetofte Kloster. Minna var tidligere medlem af vores jagthornsgruppe her i Ebeltoft, men for 7 år siden "rykkede hun teltpælene op", da hun fik mulighed for at få en af boligerne på Vemmetofte Kloster. Det var et ualmindeligt spændende og interessant besøg. Først og fremmest selvfølgelig for at se Minna igen, men de historiske rammer og smukke omgivelser var meget betagende. Minna er godt inde i klosterets historie, da hun også fungerer som guide på slottet. Også på Sjælland er hun med i en jagthornsgruppe, og hun medvirker som hornblæser, når der holdes de store jagter for kuratorer, bestyrelsesmedlemmer og indbudte gæster på klosterets arealer.

Se flere fotos her.
26. august 2016:
Dejlig sommeraften med bålhygge

En af de sjældne sommeraftener i denne ellers så regnfulde og blæsende sommer. Vindstille og lunt. Så vi hyggede os med et godt glas rødvin i skæret fra flammerne i bålfadet. Ren terapi !

25. juli 2016:
"Dansk sommer".
Vi er i fuld gang med at indhente 10 års efterslæb herhjemme, både ude og inde. Desværre har det megen regnvejr i juli måned sat os lidt tilbage udendørs, men vi er så glade for alt det, vi indtil nu har nået. Blandt andet "den gamle terrasse", som vi har fået shinet op. Og drivhuset bugner med tomzater, agurker, chili og krydderurter. Herlit ! Her et par dejlige billeder af "dansk sommer", noget nær, når det er bedst:

"Naboen" på besøg:
Kan du se rådyret, - kl. 15 og eftermiddagen, - ikke 10 meter fra os (vi sad og nød en kop kaffe)

10. juni 2016:
Så har rådyrene igen ædt Inges blomster.

Vi får jævnligt besøg i haven af rådyr, - specielt denne gammelrå, der tydeligvis har lam. Det ses på hendes store yver. Endnu har hun dog ikke haft lammet/lammene (?) med hernede. Hun bliver mere og mere "fortrolig" og kommer tættere og tættere på huset. I morgen var hun her igen ved 7-tiden. Først stod hun og åd under fuglebrædtet, og bagefter gik hun op på terrassen, hvor hun åd alle blomsterknopperne på Inges rosenplanter. - Og hun (Inge) havde lige i aftes sagt: "Jeg tror, at der blomster i roserne, når vi får gæster den 256." ! - det kommer der så ikke. - Op ad dagen opdagede vi også, at hun (råden) havde ædt alle stedmoderblomsterne i den store krukke forneden på trappen. Ædt helt ned til bunden. - Så nu er det ved at være lidt for groft, synes Inge.Og jeg er enig.

15. maj 2016:
Dejlig famile-fødselsdags-sammenkomst.

I anledning af, at Inge har fødselsdag på tirsdag (70 år) havde vi familen samlet den 15, - Peter + familien fra Sdr. Homå. En rigtig dejlig eftermiddag/aften, hvor vi i den grad nød vores børnebørn. - Vi serverede paelle, hvilket vajkte stor lykke, og de spiste alle tre rigtig meget. - Og selv om de havde spist meget af hovedretten, fik de hurtigt appetitten igen, da der blev serveret friskbagte pandekager (Peter var kokken) med is og syltetøj. - Der blev rigtigt gået til den, som her Regitze.
Se flere fotos fra den dejlig aften
her.

Påsken 2016:
Pragtfuld start på dagen, - trods gråvejr og "snusk-regn":

Trods gråvejr og "snusk-regn"blev det en virkelig dejlig start på dagen i dagm Langfredag.den 25. marts. Det startede, da jeg var i badeværelset og kiggede ud af vinduet. Der så jeg to blåmejsetr i parringsleg; de fl'øj op og ned med næbbene imod hinanden, - og tilsidst endte det selve parringsagten. man følte sig næsten flov over at overvære det, men en stor oplevelse var det. Det har jeg aldrig set tidligere.
Da jeg lidt senere kom ind i stuen, var der ikke mindre end fire rådyr nede for at "tage for sig af retterne" (d.v.s. Inges blomster). Det var gammelråen med sine to lam fra sidste år: et byukkelam (nu spidsbuk i bast) og et rålam, - og "den gamle" en styor seksender i bast. Desværre gik de ikke så tæt sammen, at jeg klunne fotografere dem sammen, - men på billedet herover ser du spidsbukken, der blev meget interesseret, da blitzen blibnkede her inde bag terrassedøren.
Lidt senere igen havde vi besøg af to skovduer på jorden under fuglebrædtet.- Og så blomstrer vintergækker, erantis, dorthealiljer og krokus, - og de to første påskeliljer er også kommet op. - Jamen, så kan man da ikke undgå at blive glad og opløftet, - også selv om det er "gråt i gråt" og man bkliver våd af at færdes udendøre.

Julen 2015:
Dejlig og hyggelig jul

Vi har haft en rigtig dejlig jul og nogle gode juledage. Juleaften fejrede vi hos Mikkel og vores dejlige børnebørn. Vores svigerdatter, Lotte, skulle på aftenvagt (fra 14.30-23.30). Mikkel ville gerne være derhjemme sammen med børnene, så han inviterede Mormog og Morfar, Oldefar (Lottes Morfar) og onkel Steffen (Lottes bror) samt vi to gamle, Bedstemor og Bedstefar. Og det blev en rigtig dejlig og hyggelig aften, hvor det var en storn fornøjelse at se børnene. - Jeg håber senere at få nogle billeder fra juleaften (jeg havde ikke selv fået mit kamera med).
Peter holdt juleaften og nytårsaften ombord på Esvagt Observer i Nordatlanten, - og det var alt andet end en fornøjelse, rent vejrmæssigt. Storm og høje bølger, så de måtte spise julemiddagen i messen i stedet for, som traditionen ellers byder, på broen.
Lotte skulle arbejde alle dagene mellem jul ogt nytår, så 4. juledag - den 28. - kom Mikkel og børnene her til frokost og blev også og spiste til aften. Vi havde en rigtig hyggelig dag med dejlige børn (billedet herover). Børnene fik lov til hver at tage en ting fra Bedstemors juletræ, som de så kunne tage med hjem og hænge på deres eget juletræ. Det var vanskeligt for dem at beslutte sig, - så det blev selvfølgelig til mere end en ting til hver.
Se flere fotos fra den hyggelige jul
her.

1. august 2015:
Julefrokost - Familiefrokost "a'la Drachmann":

Det har i mange år været en fast tradition, at min søster, Ulal, og jeg - med familier selvsagt - mødtes til julefrokost 2. juledag, - skiftevis hos Ulla i Viborg og hos os i Femmøller. Julen 2014 var det Ullas tur, - men da da begge vore familier jo er vokset med svigerbørn og for vores vedkomnmende også børnebørn, var det efterhånden vanskeligere og vanskeligere ast få samlet alle. Derfor foreslog Ulla, at vi lavede det om til en sommerfrokost, der når det var Ullas tur til at være vært, så blev holdt i deres sommerhus ved Holme Strand. Og med god tids varsel, skulle der kunne være bedre mulighed for at vi kunne samle alle. Det bifaldt jeg i høj grad. - Og "julefro- kosten 2014" blev således holdt som en dejlig sommerfrokost med udsigt over Kattegat i aldeles pragtfuldt vej. - Vi havde ikke været bænket længe om det dejlige bord, før det slog os, at den dejlige stemning mindede os om den stemning, der også strømmer ud fra Holger Drachmanns velkendte og dejlige maleri "Frokost i det grønne" fra haven ved brøndums Hotel i Skagen.
Vi havde en rigtig dejlig dag, hvor det også blev til en tur ned til stranden for at slå smut med børnene, - ligesom Mikkel og Peter satte drage op sammen med Simon.
Se flere fotos fra den dejlige familiedag
her.

22.juli 2015 :
Rådyr i haven :

Vi får jævnligt besøg af rådyr i haven, - bl.a. har de spist alle Inges jiordbærplanter. Her i aften, kl. 18.20, fik vi igen besøg af gammelråen - denne gang uden de to lam. Hun mæskede sig i de friske blade fra den busk, vi lige havde fældet. - Jeg beklager billedkvaliteten, billedet er taget gennem terrassedøren. - Et dejligt syn !

Jørgen Brøgger. Stenhøjevej 14, Femmøller, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 36 25 38. e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net